Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (http://www.et.gr/) την 18-11-2012 (αριθμός φύλλου 3054, τεύχος Β΄) από την 1η Δεκεμβρίου 2012 οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ.

Προς ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ,
 ΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ κ.λπ.

Οι ασφαλισμένοι εξετάζονται από ιατρούς: εξωτερικών ιατρείων κέντρων υγείας, κρατικών νοσοκομείων, στρατιωτικών νοσοκομείων, πανεπιστημιακών νοσοκομείων, αγροτικών ιατρείων, εξωτερικών ιατρείων ιδιωτικών νοσοκομείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, των περιφερειακών ιατρείων (π.χ. αγροτικά ιατρεία), οικογενειακοί ιατροί ΙΚΑ και ιατρείων των δομών του ΕΟΠΥΥ, του ιατρείου της Βουλής των Ελλήνων, από εξωτερικούς ιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και ιατρούς ιατρικών εταιρειών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας που αποδεικνύει την ασφαλιστική ενημερότητα του ασφαλισμένου.

Για τους ιατρούς των δομών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και για τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ, στα οποία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, κλείνονται ραντεβού στα τηλέφωνα 14554, 14884, 14784 και 14900.
Η ταχυδρομική διεύθυνση των πολυϊατρείων-ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
http://www.ika.gr/gr/infopages/contact/addresses/my.cfm
Η λίστα των συμβεβλημένων ιατρών είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ: http://www.eopyy.gov.gr/ - "Συμβεβλημένοι προμηθευτές Υγείας".
Επίσης, στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ http://www.eopyy.gov.gr/ - "Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις" δίνονται διευκρινίσεις για σχετικά θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους.
Οι ασφαλισμένοι για ραντεβού συνεννοούνται απευθείας με τους συμβεβλημένους ιατρούς (λόγω του πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα και των 200 επισκέψεων το μήνα).

ΦΑΡΜΑΚΑ
Τα φάρμακα συνταγογραφούνται από τους συμβεβλημένους ιατρούς αποκλειστικά με ηλεκτρονική συνταγογράφηση και αναγράφονται στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου.
Οι συνταγές που συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά δεν χρειάζονται θεώρηση. Εάν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν λειτουργεί, τότε οι ιατροί συνταγογραφούν στα δικά τους συνταγολόγια ενιαίου τύπου. Μόνο οι χειρόγραφες συνταγές εάν ξεπερνούν τα 150,00 € θεωρούνται από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ. Όλες οι συνταγές ισχύουν για 5 εργάσιμες ημέρες και για την εκτέλεσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση στα φαρμακεία και του βιβλιαρίου υγείας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι συμβεβλημένοι ιατροί συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τις ιατρικές εξετάσεις, παραδίδουν στον ασφαλισμένο το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και τις αναγράφουν και στο βιβλιάριο υγείας του.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικού παραπεμπτικού, οι εξετάσεις γράφονται στα βιβλιάρια υγείας και θεωρούνται από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις που αναγράφονται ηλεκτρονικά δεν απαιτούν θεώρηση. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου έχει οριστεί στο 15%.
Εξετάσεις αναγράφουν και οι μη συμβεβλημένοι ιατροί, αρκεί αυτό να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Δεν αποδίδεται δαπάνη σε μη συμβεβλημένο ιατρό, σε μη συμβεβλημένο εργαστήριο και σε μη συμβεβλημένη κλινική.


Για οποιαδήποτε σχετική απορία ή/και διευκρίνιση, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται στον ασφαλιστικό τους φορέα.