Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλει το εργοδοτικό έγκλημα της εταιρίας "FIMI PACK", ιδιοκτησίας Παναγιωτόπουλου.

Σήμερα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο συνάδελφος Μάνεσης Αντρέας, πατέρας τριών παιδιών, χειριστής κλαρκ με άδεια βοηθού που εργαζόταν για 10 χρόνια στην επιχείρηση, σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε το κλάρκ το οποίο χειριζόταν.

Αιτία του ατυχήματος ήταν η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας αφού η ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης των φορτηγών δεν είχε προστατευτικά κάγκελα και παράλληλα το κλαρκ δεν είχε ζώνες ασφαλείας (οι οποίες θα έσωναν τη ζωή του συναδέλφου συγκρατώντας τον στη θέση του, ακόμα και αν το κλαρκ έπεφτε στο πλάι). Να σημειωθεί πως στα μέσα πρώτων βοηθειών της εταιρίας δεν υπήρχε απινιδωτής και πως ο συνάδελφος έμεινε χωρίς σφυγμό και αναπνοή για 30 λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν δυόμιση μήνες περίπου, η επιθεώρηση εργασίας είχε κάνει έλεγχο για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εταιρία, χωρίς να επισημάνει καμία παράληψη/παρατήρηση (απ' όσο έχει δυνατότητα το Σωματείο να γνωρίζει) για το συγκεκριμένο σημείο της παραγωγής (φόρτωση-εκφόρτωση) ούτε για τις ζώνες ασφαλείας του κλαρκ.

Αυτό είναι το ευχαριστώ της εταιρίας στον συνάδελφο Αντρέα και την οικογένειά του, που παρά την απόλυση της συζύγου του από την εταιρία πριν λίγα χρόνια, δούλευε για 6,5 μήνες απλήρωτος (όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του).

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.