Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου



Ανακοίνωση απάντηση στην παρέμβαση της Χρυσής Αυγής

Οι εργάτες δεν έχουμε ανάγκη για ενημέρωση των θέσεων της Χρυσής Αυγής.
Το φασισμό τον γνωρίζουμε από παλιά.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της φασιστικής Χρυσής Αυγής που την Παρασκευή 7/12 μοίρασε στο εργοστάσιο της Αφοί Βλάχου ανακοίνωση με τις ρατσιστικές και αντεργατικές θέσεις της. Σε ένα εργοστάσιο που οι εργάτες Έλληνες και μετανάστες έχουμε συναντηθεί σε κοινούς αγώνες για το συμφέρον μας, ξέρουμε πολύ καλά ποιος ωφελείται από τη διάσπαση και το μίσος που προτείνουν οι φασίστες. Οι εργάτες δεν έχουν ανάγκη από καμία ενημέρωση για τις θέσεις του φασισμού. Τον φασισμό τον γνωρίζουμε μελετώντας την ιστορική πείρα και στη χώρα μας. Η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικοί απόγονοι της δικτατορίας του Μεταξά, της χούντας, των δοσίλογων και των ταγμάτων ασφαλείας. Είναι υμνητές του Χίτλερ που έσφαξε και βασάνισε στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων.
Ο <<εθνικοσοσιαλισμός>> είναι η άλλη πιο ωμή και βάρβαρη όψη του καπιταλισμού και εχθρός της εργατικής τάξης. Ο λαός δεν ξεχνά πως όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο απόσπασμα Έλληνες αγωνιστές, κάποιοι άλλοι έδιναν το αίμα τους για τη λευτεριά.

 Η οργάνωση αυτή εδώ και καιρό δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο ως μηχανισμός που διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Ένας ύπουλος τρομοκρατικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ας αφήσουν κάποιοι τις θεωρίες για ελεύθερη διακίνηση ιδεών, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να κολλάει ανακοινώσεις η Χρυσή Αυγή. Η εξίσωση με άλλους πολιτικούς φορείς ή ακόμα περισσότερο με την προπαγάνδα που κάνει το σωματείο και η Ομοσπονδία, είναι λάθος από άκρη σε άκρη. Εδώ δεν πρόκειται για έναν ακόμα πολιτικό φορέα, πρόκειται για ορκισμένο εχθρό των εργατών που αγωνίζονται.

Στις θέσεις που παρουσιάζουν στην ανακοίνωση που μοιράστηκε, κρύβουν περίτεχνα τα παρακάτω:
-Καμώνονται τους φίλους των εργατών με συσσίτια, εθίζοντας τους στην ελεημοσύνη και τη δουλοπρέπεια. Ταυτόχρονα τους διαιρούν σε Έλληνες και ξένους για να τους αποδυναμώσουν απέναντι στον κοινό ταξικό τους αντίπαλο, την μεγαλοεργοδοσία. Τους νουθετούν να κάθονται φρόνιμα μπροστά στο αφεντικό τους, όταν προσπαθεί να τους αλυσοδέσει. Έτσι <<προειδοποίησαν>> τους χαλυβουργούς του Βόλου να μην απεργήσουν, να δεχτούν ότι ψίχουλα τους δώσει ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης.
-Επιτίθενται με απειλές, ρόπαλα, μαχαίρια σε εργάτες που καλούν σε απεργία ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης /ΕΕ, τις οποίες τάχα αντιμάχεται η Χρυσή Αυγή! Η περίπτωση του Λαγκαδά είναι χαρακτηριστική που στην επίθεσή τους στους απεργούς με κλομπ και μαχαίρια, πήραν την πρέπουσα απάντηση από τους εργάτες της Αγνό.
-Κάνουν τους νταήδες κυνηγώντας και σακατεύοντας ανήμπορους και άοπλους μετανάστες με τις πλάτες της αστυνομίας.
-Ζητούν στη βουλή νέες φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών, για να μην αλλάξουν σημαία στα καράβια τους. Δεν αρθρώνουν <<κιχ>>για το καποτάζ που τσακίζει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, πετάει έξω Έλληνες ναυτικούς σιγοντάροντας τη ναυτολόγηση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού στα καράβια.
- Ζητούν κίνητρα για επενδυτές μεγαλοξενοδόχους. Προτείνουν να αναλάβει ο λαός τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζιτών.
-Καλούν μονοπώλια του εξωτερικού να εξορύξουν, φυσικά με το αζημίωτο, τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
-Εισηγούνται στην κυβέρνηση να αποσπάσει στο δημόσιο εργαζόμενους ( άνεργους του ΟΑΕΔ) με 14 ευρώ τη μέρα δίχως ασφάλιση.
-Για τον ιδιωτικό τομέα σε συνεννόηση με βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες, καταγγέλλοντας το συνδικαλισμό, ψάχνουν πάμφθηνους εργάτες δίχως κανένα ασφαλιστικό ή άλλο δικαίωμα. Η κατά τα άλλα αντισυστημική Χρυσή Αυγή, στήνει δουλεμπορικά γραφεία εύρεσης εργασίας Ελλήνων εργατών, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που το σύστημα έχει καθορίσει.

Χτυπώντας την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, θέλουν να ανακόψουν την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, για την εξουσία.

Δεν θα τους περάσει!
Οι εργάτες πρέπει τώρα να απομονώσουν τους φασίστες
ξαποστέλνοντας τους εκεί όπου πραγματικά ανήκουν:
στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Τους θυμίζουμε ότι ο λαός έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους δοσίλογους, τους ταγματασφαλίτες και τους γερμανοτσολιάδες όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Όπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν μία γροθιά μπορεί να τσακίσει τους εκμεταλλευτές του.

10/12/12