Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Δυναμική απάντηση αντεπίθεσης από τους εργαζόμενους της Αφοί Βλάχου.

Το θέμα που απασχόλησε τη συνέλευση των εργαζομένων, ήταν η πρόσκληση από τη Διοίκηση σε κάποιους εργαζόμενους, να δεχτούν μειώσεις αποδοχών που θα φτάνουν το 15%.
Μέσα από η συζήτηση η συνέλευση κατέληξε στο εξής συμπέρασμα και απόφαση. Ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλες μειώσεις. Ήδη εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε πάρει αύξηση, ενώ ταυτόχρονα έχουμε επιβαρυνθεί με νέους φόρους, χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, αυξήσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις στην υγεία, την παιδεία, στα τροφεία των παιδικών σταθμών και πολλά άλλα. 
«Όχι απλά δε δεχόμαστε τις μειώσεις 
αλλά διεκδικούμε τώρα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης
 διατηρώντας μισθούς και δικαιώματα. »

Καλούμε τη Διοίκηση:
-Να σταματήσει την προσπάθεια απομόνωσης των εργαζομένων ώστε να δεχτούν μειώσεις στις αποδοχές τους με ατομικές Συμβάσεις. Ακόμα και αν κάποιος συνάδελφος υποκύψει στις πιέσεις, δεν θα τον αφήσουμε μόνο του. 
-Να πάψουν τα εκβιαστικά διλήμματα «ή κάνουμε μειώσεις ή κλείνουμε και μένουν όλοι από δουλειά». Οι εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν ποτέ στα κέρδη και δεν έχουμε λόγο να μοιραστούμε καμία ζημιά. Η διαχείριση ήταν πάντα ευθύνη της εργοδοσίας, που καρπώνεται και τα οφέλη. Εάν και εφόσον υπάρχει πραγματικά οικονομική δυσκολία, παρόλο που οι εργαζόμενοι έχουμε ανεβάσει την παραγωγικότητα, ας ψάξει αλλού η Διεύθυνση να δει τι φταίει και όχι στους πολύ χαμηλούς μισθούς του προσωπικού.
-Να υπογραφεί τώρα Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του Σωματείου και της επιχείρησης που θα διασφαλίζει τη διατήρηση μισθών και δικαιωμάτων για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αποδείχτηκε ότι τα γραπτά μένουν και οποιαδήποτε άλλη προφορική συμφωνία δεν μας διασφαλίζει.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συνέλευση και αποτελούνε το σύνολο της παραγωγής και σχεδόν το σύνολο της επιχείρησης, με μυστική ψηφοφορία όπου καταμετρήθηκε με 47 υπέρ από τους 47 παρόντες αποφασίσανε το εξής:
Ότι εξουσιοδοτείται το Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή να μεταφέρουν την απόφαση της Συνέλευσης στη Διεύθυνση και να φροντίσουν για την υπογραφή Σύμβασης, εφόσον υπάρξει συμφωνία. Σε διαφορετική περίπτωση όπου υπάρξει άρνηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης χωρίς μειώσεις να προχωρήσουν σε κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινώντας με 24ωρη Απεργία και κλιμακώνοντας.



Αθήνα 25/02/13