Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση της 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
 & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
για της δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κατ’ ευφημισμόν Υπουργός της Εργασίας, εμείς λέμε της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, θέλει να ανοίξει η συζήτηση για το καθεστώς προκήρυξης των απεργιών, ουσιαστικά να τις απαγορεύσει. Θέλει να θεσπίσει, το δικαίωμα των εργοδοτών, της ανταπεργίας (λοκ άουτ), επαναφέροντας τον στοιχειωμένο νόμο 330/1976. Θέλει να αλλάξει την δομή των συνδικάτων, ουσιαστικά να τα απονευρώσει, να τα απομακρύνει από τους εργάτες. 
Ο Υπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Υπηρετεί τα αφεντικά του, τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και μεγαλοκατασκευαστές. Είναι όμως γελασμένος!!! Νομίζει πως οι νόμοι του θα «φρενάρουν» την δράση του ταξικού εργατικού κινήματος.

Ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε στον Υπουργό: «Εμείς, δεν απεργούμε επειδή το επιτρέπει ο νόμος σας, αλλά επειδή αυτό μας προστάζει η ταξική πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνησή σας με την ΕΕ. Μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργάτες για να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ο μόνος λόγος για να σταματήσουμε να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε είναι όταν πάψει να υπάρχει η αιτία γι’ αυτό».

Η βίαιη καταστολή , οι συλλήψεις συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις απεργών, είναι ο νόμος και η τάξη της κυβέρνησης. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα νόμο αναγνωρίζει!!! Το δίκιο του!!!
Καλούμε όλα τα Σωματεία, τις Σωματειακές Επιτροπές, όλους τους συναδέλφους στον κλάδο του τύπου και του χαρτιού, να καταδικάσουν και να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης, που σαν στόχο έχουν να καταστείλουν κάθε εργατική αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της και να φορέσουν τις πιο βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη. Δεν θα τους περάσει!!!

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ 
ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

11-02-2013