Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                                                                                                   21-03-2014
 Συναδέλφισσες-φοι,


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΣΕ
 ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ


Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας απευθύνει κάλεσμα καθολικής συμμετοχής όλων των σωματείων των εργαζομένων του κλάδου, στην πανεργατική απεργία της 9 Απρίλη. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην άρνηση και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας που με τη στήριξη της κυβέρνησης και πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους, αρνούνται κάθε συζήτηση για την υπογραφή των ΣΣΕ .

Να πούμε όχι στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης που έχουν ήδη αποφασίσει για την κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, τη πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων,  τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών 3,9% που θα σημάνει νέο κτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη νέα μείωση συντάξεων και παροχών.
Να απαιτήσουμε την κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4046/2012 που καταργεί τις   Κλαδικές ΣΣΕ. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει τη βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική οικογένεια και να παρουσιάζει τα μέτρα που πήραν σαν δίκαια που αφορούσαν τάχα όλους, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή. Αφορούσαν την ενίσχυση των εργοδοτών, του μεγάλου κεφαλαίου για να ξεπεράσουν την κρίση ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Όσο για το πλεόνασμα που καυχιούνται, είναι το αποτέλεσμα της πολύπλευρης ληστείας του λαού με αντίστοιχες παροχές στα μονοπώλια.

Συνάδελφοι, τώρα υπάρχει πείρα. Ο φόβος, οι παραχωρήσεις και οι εκπτώσεις στα δικαιώματά μας τους ανοίγει την όρεξη με αποτέλεσμα τις συνεχής πιέσεις και εκβιασμούς για ατομικές συμβάσεις, για αφαίρεση δικαιωμάτων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είμαστε χωρίς κλαδικές συμβάσεις. Αυτή την κατάσταση κανένας εργαζόμενος, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένα σωματείο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να την αποδεχθεί, γιατί εμείς χύνουμε τον ιδρώτα μας, βγαίνει η παραγωγή, και τα   πλούτη, και ως αμοιβή έχουμε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.

Ψηλά το κεφάλι, με ταξική ενότητα, και  αποφασιστικότητα, με αγώνα με τα ταξικά μας σωματεία, την Ομοσπονδία μας, στο δρόμο της συμπόρευσης και της λαϊκής συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας, ενάντια στην πολιτική που μας θέλει χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους, εύκολα θύματα στην άγρια εκμετάλλευση.    

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μαζί με τα σωματεία τους, χωρίς καθυστερήσεις  να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία και μαζικά, καθολικά να κατέβουμε στην απεργία. Να γίνει σωστή προετοιμασία με μαζικές διαδικασίες, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις. Στις 9 Απρίλη να σιγήσουν όλοι οι χώροι δουλειάς του κλάδου.

Να απαιτήσουμε:

  • Την υπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών ΣΣΕ.
  •   Να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία, νέοι - παλιοί.
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Έκτακτο επίδομα 1000€ για τους ανέργους.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 10π.μ.
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΛ. ΒΑΘΗ ΩΡΑ 9.30 π.μ.