Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 Αυταρχική και προκλητική η στάση  της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης για τους ανέργους 


  Κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης που διοργάνωσαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, δεχθήκαμε βάρβαρη επίθεση.
  Καταγγέλουμε τη βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια σε εργαζομένους και άνεργους που διαμαρτύρονταν για την ανεργία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ που απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά.
  Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα "παλιά της τα παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η Αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων μέλη της Διοίκησης των Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας.


  Είναι πολύ γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με καταστολή όπως η σημερινή.

   Ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά και ασταμάτητα, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αύριο Παρασκευή 7/3 στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

6/3/2014