Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου- Χάρτου-ΜΜΕ
& Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος Αθήνα τηλ.210-5223756,fax210-5223721

Ανακοίνωση
5/05/15
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:
Εδώ και τρία χρόνια, ο κλάδος βρίσκεται χωρίς κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για αυτή την εξέλιξη, την αποκλειστική ευθύνη την έχουν ο εργοδοτικός σύνδεσμος και η κυβέρνηση, που με νόμο, κατήργησαν τις ΣΣΕ. Αυτό είχε σα συνέπεια να γίνει γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με κάθε τρόπο. Από την πλειοψηφία των εργοδοτών, αξιοποιήθηκαν οι αντεργατικοί νόμοι για την εκ περιτροπής εργασία, τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, την διαθεσιμότητα. Πολλοί συνάδελφοι απολύθηκαν με μισή αποζημίωση, ενώ ακόμα περισσότεροι, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Παρ όλα τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα του να ξεπεραστεί η κρίση και να σωθούν οι επιχειρήσεις, η απλήρωτη εργασία δε σταμάτησε. Όλο ένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα.
Η ανάγκη να υπογραφεί νέα ΣΣΕ και να επιβληθεί η τήρησή της σε κάθε επιχείρηση, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, για ακόμα μία φορά επιδιώκουμε συνάντηση για αυτό το σκοπό με τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΣΕΜΕΕ στις 12 Μάη.
Διεκδικούμε:
-Να υπογραφεί νέα ΣΣΕ με τους οικονομικούς όρους της τελευταίας του 2009.
-Να ενταχθούν στη ΣΣΕ ειδικότητες που ανήκουν στον κλάδο και δεν καλύπτονται, όπως ψηφιακές εκτυπώσεις ανεξαρτήτου διάστασης, μελανάδες σε βαθυτυπία, γραφίστες που δουλεύουν στο διαδίκτυο.

Για να πετύχουμε την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, πρέπει να υπάρξει η στήριξη όλων των εργαζομένων του κλάδου. Κάθε πρωτοβουλία που θα παρθεί για αυτό το σκοπό από το ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις, πρέπει να αγκαλιάζεται με μαζικό και μαχητικό τρόπο.
                                                        
Συγκέντρωση για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ
την Τρίτη 12 Μάη στις 09:30 
έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

Αγωνιστικά η Διοίκηση