Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εκδικητική απόλυση συναδέλφου, 

επειδή δε δέχτηκε τη μείωση αποδοχών. 



Συναδέλφισσες - φοι,
Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει την εργοδοσία των Εκδόσεων Λιβάνη, για την τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου μας, που δεν δέχτηκε να συναινέσει στη μείωση του μισθού του. Με αυτό τον τρόπο φάνηκε ότι οι μειώσεις που γίνονται, δε σταματάνε τις απολύσεις, αλλά και ότι η εργοδοσία αξιοποιεί την απόλυση, ως μέσο τρομοκράτησης και των υπόλοιπων συναδέλφων.

Αυτοί είναι η πολιτική πρακτική, το όραμα και η ελπίδα που επαγγέλονταν από τους εκφραστές της σημερινής κυβέρνησης, μιας και όλοι γνωρίζουμε καλά, πια πολιτική εκπροσωπεί ο Κος Λιβάνης, υποψήφιος βουλευτής της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο εργοδότης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Λιβάνης,
μαζί με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της αριστεράς.
Συναδέλφισσες - φοι, καμιά αναμονή στα σχέδια τους.
Το κλίμα φόβου, υποταγής και απομόνωσης που προσπαθεί να επιβάλει ο Κος Λιβάνης στην επιχείρησή του, δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα πως όταν συλλογικά παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, έχουμε αποτελέσματα. Είναι ανάγκη όμως να πιστέψουμε στη δύναμή μας, που χωρίς αυτήν, ούτε βιβλίο τυπώνετε, ούτε σελιδοδείκτης δεν πουλιέται.

Συναδέλφισσες - φοι,
Το Σωματείο σας καλεί να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε μαζί την αντεπίθεση μας απέναντι στην απροκάλυπτη εχθρότητα που δείχνει η εργοδοσία. Σας καλούμε να πάρουμε συλλογικά, μέτρα αντίστασης μπροστά στα εκβιαστικά διλήμματα. Να πάρει ο κάθε εργαζόμενος ευθύνη να στηρίξει μια συλλογική προσπάθεια προς συμφέρον όλων των συναδέλφων και να τη στηρίξει δυναμικά και αποφασιστικά.
Αντικειμενικά λοιπόν, έχει τεθεί το δίλημμα για το αν θα ζήσουμε υποταγμένοι, ή θα ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή. Να θέσουμε από κοινού όλοι οι συνάδελφοι τους δικούς τους όρους που θα απαιτούν μεταξύ άλλων την άμεση ανάκληση της απόλυσης που έγινε, εμποδίζοντας παράλληλα και όποια ίσως προγραμματίζεται από πλευρά της εργοδοσίας. Δε δεχόμαστε καμία μείωση μισθών. Δε χαρίζουμε τίποτα από τα κεκτημένα. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για τα χρέη των επιχειρήσεων.

Καμία αναμονή- Καμία αυταπάτη.
Άμεσα να βελτιώσουμε την επαφή με το Σωματείο, ώστε να παρθούν μέτρα έτσι που συλλογικά να σταματήσουμε όποια επίθεση της εργοδοσίας. Κανείς μόνος του, μόνο με μαζική συμμετοχή σε αποφάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα μας και τελικά την ίδια μας τη ζωή.


Καλούμε για μία ακόμα φορά τη Διεύθυνση του εκδοτικού οίκου Λιβάνη, να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου και τις μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν με παράνομο τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει απέναντί της το Σωματείο και τους εργαζόμενους του κλάδου, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.

22/05/15