Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ
  
Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες στα πρακτορεία Τύπου, που έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στο σωματείο μας. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αποτελεί την πραγματική δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα και έγινε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, έδωσαν για μια ακόμη φορά την απόλυτη πλειοψηφία στις ταξικές δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ, αφού στους 448 εγγεγραμμένους η ΔΑΣ πήρε 269 ψήφους (7 έδρες), η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 77 (2 έδρες) και το ψηφοδέλτιο του τραμπούκου της εργοδοσίας με το όνομα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» 11 (0 έδρες).


Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που όλον αυτόν τον καιρό δούλεψαν πλάι μας, που συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο με 61 υποψηφιότητες από όλους τους χώρους δουλειάς και όλα τα τμήματα. Ο αγώνας συνεχίζεται και τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν τη δράση του σωματείου, στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα, με πρώτη την εκλογή Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς. Έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα από την συγκυβέρνηση που θα θελήσουν να τα περάσουν βαφτίζοντας το «μαύρο – άσπρο». Έρχεται νέο μνημόνιο, νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργατικά δικαιώματα, νέα χαράτσια. Κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, έχουμε δώσει μάχες και γνωρίζουμε ότι χωρίς αγώνα δεν μπορούμε αποκρούσουμε την επίθεση και να ανακτήσουμε τις απώλειες που μας έχουν επιβληθεί από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει στον ίδιο αταλάντευτο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών μας, στέλνοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στον Καιάδα.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με κλιμάκωση, τον αγώνα για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, για να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Επόμενος σταθμός το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου, στις 19:30 στην Ομόνοια, ενάντια στο νέο μνημόνιο.


Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα.