Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 18:30 στην Ομόνοια
 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Με ταχείς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την πρεμούρα να αποφύγει όσο είναι δυνατόν της αντιδράσεις των εργαζομένων και του λαού συνολικά, φέρνει άμεσα προς ψήφιση το «πολυνομοσχέδιο σφαγή» για κάθε λαϊκή οικογένεια, με τα προαπαιτούμενα του ήδη ψηφισμένου 3ου Μνημονίου.

Το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, η οποία κλιμακώνεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα! Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έχουν γίνει πράσινο φως στην αντιλαϊκή πολιτική. Η νέα φοροκαταιγίδα φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά. Η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος θα συνεχιστεί μέσω της νέας φοροληστείας που εξαγγέλλεται, αλλά και μέσω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Τώρα οι εργαζόμενοι, και συνολικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να απαντήσουν στη λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να διατρανώσουν μαχητικά και μαζικά την αντίθεσή τους απέναντι στη νέα επίθεση και τη φοροληστεία του λαού, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/10 αλλά και τα αγωνιστικά ραντεβού στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 22 Οκτώβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. 

Η μαζική συμμετοχή σε αυτούς τους σταθμούς των ταξικών αγώνων είναι παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, μέχρι την τελική ανατροπή του.


Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 18:30 στην Ομόνοια για να πάρουν απάντηση τα βάρβαρα μέτρα.