Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Άμεση κινητοποίηση τώρα, ξεσηκωμός να μην περάσουν τα νέα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Διαλύουν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, πετσοκόβουν για άλλη μία φορά τις συντάξεις, φέρνουν νέους φόρους για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει ο λαός με απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια, παράδοση του δημόσιου πλούτου στους καπιταλιστές. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση σε παιδεία και υγεία, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα.  

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε  οργανώσου, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, τη λογική του “δεν γίνεται τίποτα” μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε πίσω όσα δικαιώματα χάθηκαν, να ανατρέψουμε την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές και το μέλλον μας στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.
Ανεξάρτητα από τη ψήφο στις πρόσφατες εκλογές κανείς δεν πρέπει να συναινέσει στο νέο έγκλημα που έρχεται. Δεν πρέπει να πέσουμε θύματα στην εξαπάτηση που επιχειρεί η κυβέρνηση με το τέχνασμα των ισοδύναμων, τα περί “κοινωνικής δικαιοσύνης” ή τις ψεύτικες  προσδοκίες ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε να περιμένουμε κάτι από την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη. Η ανάπτυξή τους θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία.
Στόχος τους είναι να εφησυχάσουν, να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη, να μας βρουν απροετοίμαστους και ανοργάνωτους για να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς αντίσταση ή ακόμα και με τη δική μας συναίνεση. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά απ’ όσα σήμερα  παίρνουν πίσω  ήταν κατακτήσεις που κληρονομήσαμε από προηγούμενες γενιές. Το οκτάωρο, η κοινωνική ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις, η μόνιμη και σταθερή δουλειά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, θυσίες  και πολλές φορές με αίμα.
Και σήμερα αποδεικνύεται,  ότι όπου οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι και αντιστέκονται κρατούν δικαιώματα, έχουν κατακτήσεις, αποτρέπουν τα χειρότερα. Τέτοια παραδείγματα έχουμε αρκετά και στον κλάδο μας!
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής. Πρέπει να ανέβει ο πήχης της δράσης, της συμμετοχής, της διεκδίκησης. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 22 Οκτώβρη (στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια) όπως και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη ενάντια στα νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου και όχι μόνο, να πάρουν ανάλογη απόφαση συμμετοχής και να οργανώσουν την πάλη με συζητήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να γίνει υπόθεση όλων η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, η κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία.
Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στις αξιώσεις της Ε.Ε., του κεφαλαίου  και της κυβέρνησής τους. Να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.


ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ’ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ