Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στην επιχείρηση «Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ»



Με στάση εργασίας απάντησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ» στις απολύσεις πέντε συναδέλφων τους που εναντιώθηκαν στις μειώσεις των μισθών μέχρι και 20%, που έγιναν τον προηγούμενο μήνα.
Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οργανώθηκαν συγκεντρώσεις έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Άλιμο και το Κορωπί. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν προκλητική η παρουσία της Αστυνομίας.
Με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας, που έγινε για πρώτη φορά στην επιχείρηση με απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να οργανωθούν για να απαντήσουν στην εργοδοτική επίθεση.
Στον Άλιμο, το ζήτημα της οργάνωσης αναδείχθηκε από την τοποθέτηση του Νίκου Οικονόμου, εργαζόμενου της επιχείρησης και μέλους του ΔΣ της Ένωσης Λιθογράφων και της Φωτεινής Λυκουρέση, που μίλησε εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Ο Ν. Οικονόμου επισήμανε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου έρχεται η απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κ.ά.
Η Φωτεινή Λυκουρέση σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν σωτήρες, πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κυριακή Καμαρινού. Ανάλογη συζήτηση έγινε και στην κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Κορωπί.
21/10/15