Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης
στους εργαζόμενους της ΒΙΣ Βόλου

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες
Η επίθεση που κάνει η εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου στο εργοστάσιο της ΒΙΣ απολύοντας 8 συναδέλφους και ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει συνολικά σε 31 απολύσεις, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Είναι μέρος συνολικότερου σχεδίου επίθεσης των εργοδοτών που εξελίσσεται με τη στήριξη της κυβέρνησης η οποία  από τη μία εκφράζει τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και από την άλλη φέρνει νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά νομοσχέδια, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και άλλα.

Τα Σωματεία στον κλάδο του Τύπου και Χάρτου, όπως και τα Σωματεία του ομίλου Φιλίππου, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της ΒΙΣ που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση. Γνωρίζουμε καλά πως η λύση θα έρθει μέσα από την ένταση των ταξικών αγώνων και όχι από στείρες διαπραγματεύσεις στις διάφορες υπηρεσίες του αστικού κράτους. 

Ξεκαθαρίζουμε πως είμαστε στη διάθεση του Σωματείου και των εργαζομένων της ΒΙΣ, για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία για κοινή αγωνιστική δράση σαν απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία, κάτι που έχουμε προτείνει ήδη στη Διοίκηση του Σωματείου. Καλά θα κάνει η εργοδοσία να το πάρει υπ όψιν της και να μην νομίσει πως μπορεί να απομονώσει, να εξαντλήσει και να εκβιάσει τους συναδέλφους με την απειλή της ανεργίας.


Οι Ομοσπονδίες:
-Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου
-Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών

Τα Σωματεία στον κλάδο Τύπου & Χάρτου:
-Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου & Χάρτου Μαγνησίας
-Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
-Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
-Κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών
-Σωματείο Εργαζομένων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας  
-Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ
-Κλαδικό Σωματείο Τύπου & Χάρτου Νομού Φθιώτιδος
-Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου & Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας

Τα Σωματεία του Ομίλου Φιλίππου:
-Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ
-Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ