Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ
  
Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες στα πρακτορεία Τύπου, που έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στο σωματείο μας. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αποτελεί την πραγματική δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα και έγινε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, έδωσαν για μια ακόμη φορά την απόλυτη πλειοψηφία στις ταξικές δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ, αφού στους 448 εγγεγραμμένους η ΔΑΣ πήρε 269 ψήφους (7 έδρες), η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 77 (2 έδρες) και το ψηφοδέλτιο του τραμπούκου της εργοδοσίας με το όνομα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» 11 (0 έδρες).


Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που όλον αυτόν τον καιρό δούλεψαν πλάι μας, που συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιο με 61 υποψηφιότητες από όλους τους χώρους δουλειάς και όλα τα τμήματα. Ο αγώνας συνεχίζεται και τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν τη δράση του σωματείου, στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα, με πρώτη την εκλογή Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς. Έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα από την συγκυβέρνηση που θα θελήσουν να τα περάσουν βαφτίζοντας το «μαύρο – άσπρο». Έρχεται νέο μνημόνιο, νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργατικά δικαιώματα, νέα χαράτσια. Κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία, έχουμε δώσει μάχες και γνωρίζουμε ότι χωρίς αγώνα δεν μπορούμε αποκρούσουμε την επίθεση και να ανακτήσουμε τις απώλειες που μας έχουν επιβληθεί από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει στον ίδιο αταλάντευτο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών μας, στέλνοντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στον Καιάδα.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με κλιμάκωση, τον αγώνα για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, για να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Επόμενος σταθμός το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου, στις 19:30 στην Ομόνοια, ενάντια στο νέο μνημόνιο.


Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

Αθήνα 28 – 05 - 2015
ΠΡΟΣ: Γραμματεία Διασωματειακού
ΘΕΜΑ: Άμεση συνεδρίαση του Διασωματειακού

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με τους δανειστές που θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ετοιμάζεται νέο μνημόνιο, που θα υποθηκεύσει εκ νέου τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών. Θέλουν τον λαό συνένοχο, να στηρίξει την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιδράσει. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 11 Ιούνη, ενάντια στα νέα μνημόνια, σαν μια πρώτη απάντηση.


Ζητάμε άμεση συνεδρίαση του διασωματειακού, ώστε να πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας. 

«Δεν φταίει πάντα η κακιά η ώρα…»

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, που έχει μέχρι στιγμής απολογισμό, 3 νεκρούς συνάδελφους εργάτες, και άλλους 3 τραυματίες.

Για το εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ δεν φταίει αποκλειστικά το στιγμιαίο λάθος κάποιου συναδέλφου. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι ατέλειωτες ώρες και τα μεροκάματα φτώχειας κρύβονται πίσω από το βίαιο εργοδοτικό έγκλημα. Θέλουν τους εργάτες αναλώσιμους. Δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, και στο χώρο των πετρελαίων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, της υγείας κλπ. Τέτοια μέτρα θα περιέχει και η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα αποδείχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν συμβαδίζουν κέρδη και δικαιώματα εργαζομένων, ακόμα και η ζωή τους.

Αυτά τα γεγονότα δεν αφορούν μόνο τους εργάτες των ΕΛΠΕ.
Στο κλάδο μας έχουμε άπειρα περιστατικά εργατικών ατυχημάτων. Σχεδόν όλοι μας αν όχι παθόντες, είμαστε μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων. Είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι σε διάφορα χημικά, χειριζόμαστε βαριά μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της κρίσης έγιναν εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων, που είτε δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, είτε αντικαταστάθηκαν με νέο, φτηνό εργατικό δυναμικό. Η εντατικοποίηση της εργασίας στο κλάδο χτυπάει κόκκινο. Πολλοί χώροι δουλειάς έχουν κόψει την δεύτερη ή τη τρίτη βάρδια, με συνέπεια όταν υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας να δουλεύουμε 12ώρα, 14ώρα, μέχρι και 16ώρα. Τα μέτρα ασφαλείας εργαζομένων στους περισσότερους χώρους δουλειάς είναι ανεπαρκή. Σε όσους χώρους δουλειάς έχει κάνει έλεγχο το Σωματείο μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας, δεν έχει βρει λιγότερες από 10 παραβάσεις που να αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη κατρακύλα των μισθών μας μετά τη λήξη της Κλαδικής Σύμβασης αποτελούν αιτίες εργατικών ατυχημάτων. Αυτό γιατί συνάδελφοι, υγιείς δεν είσαι μόνο όταν γυρνάς σπίτι σώος από τη δουλειά. Υγιείς είσαι όταν δεν έχεις κάθε μέρα το άγχος της απόλυσης, όταν μπορείς να περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου, όταν έχεις ελεύθερο χρόνο για σένα. Αντί αυτού, σήμερα, σκεφτόμαστε πως θα πληρώσουμε το νοίκι, τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο, τα χαράτσια, τα φροντιστήρια των παιδιών, και όταν ξεμπερδεύουμε μ’ αυτά σκεφτόμαστε πότε θα ξαναπληρωθούμε για να βγει ο επόμενος μήνας…

Δεν φταίει «η κακιά η ώρα» λοιπόν, όταν τσακιζόμαστε συνάδελφοι, όπως ισχυρίζονται οι εργοδότες. Δεν φταίει «η κακιά η ώρα», όταν πάμε για δουλειά και βλαστημάμε πως θα τα βγάλουμε πέρα μεροδούλι, μεροφάι, και από πάνω η εκάστοτε εργοδοσία μας κυνηγάει με το χρονόμετρο για το πότε θα βγει η δουλειά…
ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Σήκωσε κεφάλι συνάδελφε! Δεν είσαι μόνος σου, δίπλα σου είναι το σωματείο σου, έλα να οργανώσουμε μαζί την πάλη! Τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι αμελητέο ή δευτερεύον ζήτημα. ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!

Έλα να δώσουμε μαζί τη μάχη για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Λύση δεν είναι μόνο να τα κουβεντιάζεις, αλλά να πάρεις μέρος στην οργάνωση της πάλης! Μόνο συλλογικά θα λύσουμε τέτοια προβλήματα. Έχουν περάσει οι εποχές που με μια επίσκεψη της Επιθεώρησης Εργασίας και της Διοίκησης του Σωματείου οι εργοδότες συμμορφώνονταν σε τέτοια περιστατικά. Σήμερα η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία έχει μεγαλώσει γιατί ο ανταγωνισμός μεταξύ των βουβαλιών έχει αγριέψει. Μπορούμε να απαντήσουμε όμως, με συλλογικό και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις και στο σήμερα. Όσο είμαστε σκόρπιοι, θα μας κάνουν ότι θέλουν, μόνο αν συσπειρωθούμε στο σωματείο και παλέψουμε συλλογικά θα φοβηθούν οι εργοδότες, θα έχουμε κατακτήσεις, για τη ζωή που μας αξίζει, για μια ζωή με αξιοπρέπεια!  

Για τις καθυστερήσεις πληρωμών στο ΔΟΛ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες του ΔΟΛ

Η εργοδοτική επιθετικότητα της Διοίκησης στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να ξεθεμελιώνει ένα ένα τα θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα. Αντίστοιχα μέτρα έχουν επιχειρήσει να περάσουν οι εργοδότες στα Πρακτορεία Άργος και Ευρώπη, όπως και στην Ίριδα. Τις μειώσεις μισθών διαδέχτηκαν οι απολύσεις και τώρα οι καθυστερήσεις πληρωμών.

Η εργοδοσία “βρίσκει και τα κάνει”, μιας και έχει σιωπηλό συμπαραστάτη και εκπροσώπους εργαζομένων σε Σωματεία και εργασιακή επιτροπή. Στο όνομα του να σωθεί η επιχείρηση, δέχτηκαν μειώσεις, αποχαιρέτησαν τους απολυμένους και τώρα βάζουν πλάτη ώστε να παγιωθούν καθυστερήσεις πληρωμών.

Το κλίμα αναμονής που καλλιεργείται από όλους τους συνδικαλιστές εκτός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνει χρόνο στην εργοδοσία να κάνει τα σχέδιά της, να προετοιμαστεί για το πως με καλύτερο τρόπο θα απομονώσει τους εργαζόμενους για να τους κόψει δικαιώματα. Η εργοδοσία στο ΔΟΛ όπως και αλλού αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με συνέπεια συνεχίζει και η τωρινή.  Σε αυτές τις συνθήκες, κάποιοι συνδικαλιστές αντί να λειτουργούν ως οργανωτές της πάλης μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα, πετάνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους, απαιτόντας να μην υπογράψουν μειώσεις όταν τους τεθεί ο εκβιασμός της απόλυσης. Αυτοί οι συνδικαλιστές αρέσκονται σε συναντήσεις παραγόντων με στελέχη της διοίκησης, καλλιεργώντας το κλίμα ανάθεσης έργου, δηλαδή «καθίστε εσείς φρόνιμα και δουλεύτε και εμείς που είμαστε καλοί διαπραγματευτές θα σας τα λύσουμε». Οι ίδιοι είναι μάστορες στο να παρουσιάσουν την υποχώρηση ως νίκη, γιατί τάχα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μέχρι εδώ! Πρέπει να μπει ένα τέλος
στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν θετική και αρνητική πείρα. Από τη μία βλέπουν την πλειοψηφία των εκπροσώπων στα σωματεία του τύπου να είναι παρατηρητές των εξελίξεων, από την άλλη τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ άλλοτε ως μειοψηφία και στις περιπτώσεις των Λιθογράφων και των Πρακτορείων Τύπου ως πλειοψηφία να δίνουν ανειρήνευτη μάχη.
Το πρόσφατο παράδειγμα του Σωματείου Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, που ενώ δεν έχουν αποδεχτεί καμία μείωση, δίνουν απεργιακή μάχη για να υπογραφεί σύμβαση, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στη δράση μας. Εκεί το σωματείο δεν περίμενε να έρθουν τα χειρότερα, ούτε έστειλε τον κόσμο στο σπίτι του να περιμένει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις περιφρούρησε τις απεργίες του με συμμετοχή εκατοντάδων εργατών.

Γιατί μόνο τότε έχει νόημα να διαπραγματεύεσαι με αξιώσεις να νικήσεις, όταν ο εργοδότης βλέπει ότι ο κλάδος είναι σε κινητοποίηση και αυτός κάθε μέρα που δεν κάνει πίσω, χάνει λεφτά.

Τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα με τη μάσκα της αριστεράς, πρέπει και εμείς να πάρουμε τα δικά μας μέτρα. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση μισθών, θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων στην ώρα τους. Δεν υπάρχουν σωτήρες για να τους το αναθέσουμε, παρά μόνο μέσα από τη συλλογική δράση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι χωρίς τη δική μας δουλειά δεν μπορεί να τυπωθεί τίποτα, αρκεί να το πάρουμε απόφαση. Και πετυχημένες απεργίες είναι αυτές που ο εκδότης θέλει να βγάλει φύλο και δεν μπορεί, όχι αυτές που δίνει γραμμή ότι αύριο δε δουλεύουμε.
Τέρμα πια στις αυταπάτες οργάνωση και αγώνας απαλλαγμένοι από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

22/05/15


Εκδικητική απόλυση συναδέλφου, 

επειδή δε δέχτηκε τη μείωση αποδοχών. Συναδέλφισσες - φοι,
Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει την εργοδοσία των Εκδόσεων Λιβάνη, για την τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου μας, που δεν δέχτηκε να συναινέσει στη μείωση του μισθού του. Με αυτό τον τρόπο φάνηκε ότι οι μειώσεις που γίνονται, δε σταματάνε τις απολύσεις, αλλά και ότι η εργοδοσία αξιοποιεί την απόλυση, ως μέσο τρομοκράτησης και των υπόλοιπων συναδέλφων.

Αυτοί είναι η πολιτική πρακτική, το όραμα και η ελπίδα που επαγγέλονταν από τους εκφραστές της σημερινής κυβέρνησης, μιας και όλοι γνωρίζουμε καλά, πια πολιτική εκπροσωπεί ο Κος Λιβάνης, υποψήφιος βουλευτής της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο εργοδότης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Λιβάνης,
μαζί με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της αριστεράς.
Συναδέλφισσες - φοι, καμιά αναμονή στα σχέδια τους.
Το κλίμα φόβου, υποταγής και απομόνωσης που προσπαθεί να επιβάλει ο Κος Λιβάνης στην επιχείρησή του, δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα πως όταν συλλογικά παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, έχουμε αποτελέσματα. Είναι ανάγκη όμως να πιστέψουμε στη δύναμή μας, που χωρίς αυτήν, ούτε βιβλίο τυπώνετε, ούτε σελιδοδείκτης δεν πουλιέται.

Συναδέλφισσες - φοι,
Το Σωματείο σας καλεί να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε μαζί την αντεπίθεση μας απέναντι στην απροκάλυπτη εχθρότητα που δείχνει η εργοδοσία. Σας καλούμε να πάρουμε συλλογικά, μέτρα αντίστασης μπροστά στα εκβιαστικά διλήμματα. Να πάρει ο κάθε εργαζόμενος ευθύνη να στηρίξει μια συλλογική προσπάθεια προς συμφέρον όλων των συναδέλφων και να τη στηρίξει δυναμικά και αποφασιστικά.
Αντικειμενικά λοιπόν, έχει τεθεί το δίλημμα για το αν θα ζήσουμε υποταγμένοι, ή θα ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή. Να θέσουμε από κοινού όλοι οι συνάδελφοι τους δικούς τους όρους που θα απαιτούν μεταξύ άλλων την άμεση ανάκληση της απόλυσης που έγινε, εμποδίζοντας παράλληλα και όποια ίσως προγραμματίζεται από πλευρά της εργοδοσίας. Δε δεχόμαστε καμία μείωση μισθών. Δε χαρίζουμε τίποτα από τα κεκτημένα. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για τα χρέη των επιχειρήσεων.

Καμία αναμονή- Καμία αυταπάτη.
Άμεσα να βελτιώσουμε την επαφή με το Σωματείο, ώστε να παρθούν μέτρα έτσι που συλλογικά να σταματήσουμε όποια επίθεση της εργοδοσίας. Κανείς μόνος του, μόνο με μαζική συμμετοχή σε αποφάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα μας και τελικά την ίδια μας τη ζωή.


Καλούμε για μία ακόμα φορά τη Διεύθυνση του εκδοτικού οίκου Λιβάνη, να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου και τις μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν με παράνομο τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει απέναντί της το Σωματείο και τους εργαζόμενους του κλάδου, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης.

22/05/15

Εξέλεξαν νέα Σωματειακή Επιτροπή 

οι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου.

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Αφοί Βλάχου
Την Πέμπτη 21/05/15 μέσα από συλλογικές διαδικασίες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Αφοί Βλάχου εξέλεξαν τους νέους εκπροσώπους τους στη Σωματειακή Επιτροπή. Η καθολική συμμετοχή στην ψηφοφορία των εργαζομένων από όλα τα τμήματα του εργοστασίου, επιβεβαιώνει την ανάγκη οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, την εκτίμηση στη μέχρι τώρα δράση της Επιτροπής. Όπως αναφέρθηκε άλλωστε και στη συνέλευση, είναι πολλά τα ζητήματα που έχουν λυθεί από τις τακτικές παρεμβάσεις της επιτροπής για θέματα υγιεινής και ασφάλειας.  Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συνάδελφοι το Σωματείο και την Επιτροπή, πρέπει το επόμενο διάστημα να πιάσει τόπο, οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.

 Οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά τη διεκδίκησή τους για αύξηση στις αποδοχές. 

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία 

των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου 

από την Πέμπτη 14/05, έως την Παρασκευή 15/05. 

Δεν διακινήθηκε κανένα έντυπο. 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απεργιακή φρουρά των εργαζομένων,
 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής
 Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην 24ωρη απεργία μας. Αυτή είναι και η αιτία που σήμερα δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αυτούς που έδωσαν βροντερό παρόν στην εντυπωσιακή απεργιακή συγκέντρωση – περιφρούρηση, έξω από τις πύλες των πρακτορείων, αλλά και αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και στάθηκαν δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους. Απαιτούμε να υπογράψουμε άμεσα νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία, αλλά και να εργαζόμαστε σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες.
Η σημερινή απεργία αποτελεί την αρχή της κλιμάκωσης του αγώνα. Μέσα από μαζικές διαδικασίες οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, αλλά και της απόκρουσης των νέων αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Την επόμενη εβδομάδα διεξάγονται οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Σωματείου μας και οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν μαζικά μέρος και να στηρίξουν την ταξική γραμμή πάλης. Ασφαλές κριτήριο αποτελεί η στάση του καθενός  στην αγωνιστική δράση του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα. Να μετρήσουμε ποιος είναι δίπλα μας και ποιος απέναντί μας.
Παράλληλα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από όλον τον Κλάδο, τους Λιθογράφους, τους Χαρτεργάτες που στάθηκαν δίπλα μας στην περιφρούρηση της απεργίας. Αυτό είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και η αλληλεγγύη αποτελεί ισχυρότατο όπλο μας.
Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον δίκαιο αγώνα μας.

Αποτελέσματα ελέγχου από το τμήμα  Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Αθηνών- Ανατ Αττικής- Κρήτης.

Στην επιχείρηση MESPITSER


Με την ολοκλήρωση του ελέγχου στην επιχείρηση MESPITSER επιδόθηκαν τα παρακάτω δελτία ελέγχου:

Γίνανε υποδείξεις προς υλοποίηση σχετικά με την υποχρέωση :
1)Έλεγχο του ρελέ διαρροής
2)Κάλυψη των κινούμενων μερών των μηχανών.
3)Μετρήσεις παραγόντων στον αέρα στις θέσεις εργασίας.
4)Τήρηση στην επιχείρηση των δελτίων δεδομένων ασφαλείας (MSDS)
5)Τήρηση κατάλληλου φαρμακείου στο χώρο της επιχείρησης.
6)Τροποποίηση των χώρων ανάπαυσης/ αποδυτηρίων.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει επανέλεγχος στην επιχείρηση για να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν υποδειχθεί.


Νέο εργατικό ατύχημα στην Μόρνος Α.Ε. 


Νέο εργατικό ατύχημα (το 10ο για το 2015) συνέβη στο τμήμα εκτυπώσεων χάρτου της «ΜΟΡΝΟΣ».
Ο συνάδελφος λιθογράφος Καμίτσης Βασίλειος που συμμετείχε σε εργασίες συντήρησης – καθαρισμού της εκτυπωτικής μηχανής «ROLLAND», βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα στη φτέρνα.
Τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν στο εργοστάσιο δεν οφείλονται ούτε σε «απροσεξία» των εργαζομένων, ούτε στην «κακιά στιγμή» όπως βολεύει την εργοδοσία να λέει.

Τα αίτια είναι συγκεκριμένα. Είναι οι συνθήκες εντατικοποίησης που έχει επιβάλλει η εργοδοσία, η πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους κατά την παραγωγική διαδικασία, σε συνδυασμό με τα ελλιπή ή και καθόλου μέτρα ασφάλειας σε κάποιες περιπτώσεις και η μη ενημέρωση των εργαζομένων για τον επαγγελματικό κίνδυνο.
Υπεύθυνη είναι η εργοδοσία που αντιμετωπίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων με λογιστικά κριτήρια στο όνομα του κέρδους, του υπέρτατου νόμου των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.

Συνάδελφοι,
Με τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας να προστατεύσουμε τη ζωή μας.
Καμία έκπτωση στα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.
Απαιτούμε απ΄τη «ΜΟΡΝΟΣ»:
· Να λάβουν γνώση οι εργαζόμενοι για την εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου ανά θέση εργασίας.
· Ουσιαστική παρουσία του τεχνικού ασφαλείας και συμμόρφωση της εταιρείας με τις υποδείξεις του.

                                                                                                19/05/15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Συνάδελφοι -ες
Το Σωματείο Λιθογράφων, σας καλεί όλους  τη Δευτέρα 25 Μαϊου  στις 18.30 μ.μ, να συζητήσουμε το σχέδιο για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Χωρίς να συμβιβαζόμαστε με την επίθεση που έχουν δεχτεί τα δικαιώματά μας, σχεδιάζουμε το πρόγραμμα δράσης για την ανάκτηση των απωλειών στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.

Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου Αριστοτέλους 11-15  6ος  όροφος.

Αγωνιστικά  η ΔιοίκησηΝέο εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση Μόρνος Α.Ε.Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στην απογευματινή βάρδια συνέβη νέο εργατικό ατύχημα που ήρθε να συμπληρώσει τη συνέχεια των συχνών και πολλών εργατικών ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα.
Το ατύχημα που συνέβη στο συνάδελφο Μ.Ι. κατά την ώρα της εργασίας του στο τμήμα εύκαμπτου, στη Βαθυτυπία ROTTO/2.
Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


         12/05/15

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, με εκπροσώπους του ΣΕΒ, του ΣΕΜΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στην χαρτοβιομηχανία και την εκτυπωτική βιομηχανία.
Εκεί αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά, ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι τεράστιο εμπόδιο για την σύναψη συμφωνίας, αφού δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα τήρησης της Συλλογικής Σύμβασης σε επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι υπάρχουσες εργοδοτικές οργανώσεις να εκπροσωπούν στην ουσία μια μειοψηφία των Κλάδων.

Από τη μεριά του ο ΣΕΒ, επικαλέστηκε αυτό το νομικό πλαίσιο και πρότεινε να περιμένουμε τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.
Πέρα από αυτό όμως φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η επιλογή των εργοδοτών της εκτυπωτικής βιομηχανίας (ΣΕΜΕΕ), είναι να ρίξουν τα μεροκάματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα τάρταρα, αφού αξίωσή τους ήταν «να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το μηδέν». Δηλαδή βάση διαπραγμάτευσης να είναι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση των 586 €.
Εμείς κάναμε ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση και από κανένα νόμο, αφού και η σημερινή κυβέρνηση και οι νόμοι της κινούνται στην ίδια κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που απαιτεί εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα.
Τις θέσεις της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων, στήριξαν με την παρουσία τους εργαζόμενοι του Κλάδου που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Έδωσαν το μήνυμα ότι η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων, που πρέπει να κάνουν το ζήτημα της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων, δική τους υπόθεση.
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη. Ήδη, η Ομοσπονδία, τα σωματεία του Κλάδου έχουν ξεκινήσει μαζικές διαδικασίες, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με σκοπό να έρθει το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα.

Κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, τη λογική του μικρότερου κακού, διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε τροχιά κλιμάκωσης με απεργία.
12/05/15

Σε κινητοποίηση για την υπογραφή ΣΣΕ 

οι εργαζόμενοι της SOFTEX


Μέσα από μία μαζική γενική συνέλευση τη Δευτέρα 11/05/15, οι εργαζόμενοι της SOFTEX αποφάσισαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη με στάση εργασίας σε κάθε βάρδια. Οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους ζητάνε αυξήσεις 4% για όλους τους εργαζόμενους. 
12/05/15

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 Από 14/05 ώρα 18:00 έως 15/05 ώρα 18:00

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 17/02, των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από την Πέμπτη 14/05 στις 06:00 το απόγευμα έως την Παρασκευή 15/05 την ίδια ώρα.
Η απεργία αυτή απαντά στην αδιαλλαξία των εργοδοτών μας, να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία. Έρχεται να απαντήσει στην προκλητική αδιαφορία τους, απέναντι στις συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Ίριδα.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν πέρα από τις δικές μας δυνάμεις, τον οργανωμένο αγώνα και την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων. Τρεις μήνες μετά και την εναλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, τα προβλήματά μας όχι μόνο δε λύνονται αλλά διογκώνονται. Η αναμονή που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η προσδοκία ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει το πρόβλημα, η πεποίθηση που υπήρξε σε κάποιους ότι κάτι αλλάζει, δεν πρέπει να περάσει!!!
Οι εργοδότες είναι εδώ και εκβιάζουν συναδέλφους να απολυθούν με τη θέλησή τους, οι καθυστερήσεις πληρωμών συνεχίζονται, η μεταφορά στην Ίριδα μόνο προβλήματα έφερε στους εργαζόμενους, η άρνηση για υπογραφή νέας ΣΣΕ συνεχίζεται αμείωτη.
Μόνη λύση είναι ο αγώνας! Μόνη επιλογή η πάλη για τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Απαιτούμε να εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας και να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:
1.    Υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία.
2.    Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους που εργάζονται στην Ίριδα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στην απεργία και την περιφρούρησή της.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στην πύλη της ΕΥΡΩΠΗΣ, την Πέμπτη 14/05 στις 10:00 το βράδυ.
(Αν υπάρξει αλλαγή στην ώρα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σωματείου)

Αθήνα 11 Μαΐου 2015


Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους από τα Πρακτορεία Τύπου που  διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν εργάζονται τις ώρες της απεργίας, καθώς και όλους τους ανέργους του κλάδου, να βρεθούνε μαζί μας στην απεργιακή φρουρά στις 10:00μ.μ. έξω από την πύλη της Ευρώπης στο Κορωπί, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.  Ελπίζουμε πως οι εργοδότες του κλάδου δεν θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τα τυπογραφεία, σε χώρους οργάνωσης απεργοσπαστικού μηχανισμού, γιατί τότε θα μας βρουν απέναντί τους.


12/05/15

Αποτελέσματα ελέγχου από το τμήμα  Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Β Τομέα Ατττικής.

Στην επιχείρηση Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ


Με την ολοκλήρωση του ελέγχου στην επιχείρηση Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ επιδόθηκαν τα παρακάτω δελτία ελέγχου:

Α)Γίνανε υποδείξεις σχετικά με την υποχρέωση:
1)Τοποθέτηση ρελέ διαφυγής στο γενικό ηλεκτρολογικό πίνακα.
2)Τοποθέτηση καπακιού που έχει αφαιρεθεί από τη μηχανή Heidemberg CD
3)Τοποθέτηση επιπλέον δακτυλίων στην κατακόρυφη κλίμακα.
4)Τοποθέτηση προστατευτικής διάταξης έναντι πτώσης στα πατάρια πάνω από τις μηχανές.
5)Τοποθέτηση καλύμματος στο φωτιστικό και στο διακόπτη του μπάνιου.
6)Χειρισμού των περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων από αδειούχους χειριστές μηχανοδηγούς και αναγγελίας των βοηθών χειριστών στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας.
7)Επισκευή της ασφαλιστικής διάταξης στη μηχανή Komori που έχει επισημανθεί οτι παρουσιάζει βλάβη.
8)Παροχή υπηρεσιών ιατρού εργασίας στους εργαζόμενους όταν ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 50 συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.

Β)Γίνανε υποδείξεις σχετικά με την υποχρέωση:
1)Δημιουργίας ξεχωριστού χώρου αποθήκευσης των χημικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και απομάκρυνση των άδειων δοχείων χημικών από το χώρο παραγωγής.
2)Χορήγηση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους που εκτελούν εργασίες συντήρησης μηχανών, διακίνησης φορτίων και χρήσης χημικών παραγόντων.
3)Απομάκρυνση των υλικών που έχουν τοποθετηθεί σε χώρους μπροστά από ηλεκτρολογικούς πίνακες και πυροσβεστικές φωλιές.
4)Επικαιροποίησης της γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της νέας γραμμής παραγωγής.

Για την υλοποίηση των παραπάνω υποδείξεων θα προγραμματιστεί η διενέργεια επανελέγχου.

11/05/15

Αποτελέσματα ελέγχου απο το τμήμα  Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Β Τομέα Ατττικής.

Στην επιχείρηση Νίκη Εκτυπωτική

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου στην επιχείρηση Νίκη Εκτυπωτική ΑΕ επιδόθηκαν τα παρακάτω δελτία ελέγχου:
Α)Παράβαση της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με την πρόσβαση των εργαζομένων σε κινούμενα μηχανικά στοιχεία του εξοπλισμού εργασίας.

Β)Γίνανε υποδείξεις σχετικά με την υποχρέωση :
1)Τοποθέτησης ρελέ διαφυγής στον ηλεκτρολογικό πίνακα.
2)Χορήγηση στους εργαζόμενους κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας.
3)Καθαρισμού των χώρων εργασίας και απομάκρυνση των άχρηστων υλικών και απορριμμάτων.
4)Συντήρηση χειροκίνητων μέσων πυρόσβεσης.
5) Αναγγελία του τεχνικού ασφαλείας και του ιατρού εργασίας της επιχείρησης.
6)Στερέωση του πριονιού DEWALT ώστε η χρήση του να είναι ασφαλής
7)Επισκευή του σπασμένου μοχλού στην τουαλέτα.

Σε συνέχεια του δελτίου ελέγχου, επιβλήθηκε στην επιχείρηση Νίκη Εκτυπωτική ΑΕ η Πράξη επιβολής Προστίμου 13/2015
11/05/15


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 7Μ.Μ., ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑΜε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, πιο αποφασιστικά, αξιοποιώντας την επιτυχία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, τα ταξικά συνδικάτα κλιμακώνουμε τη δράση μας.
Δεν χαρίζουμε τίποτα στα μονοπώλια, στην Ε.Ε. και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε, να βαδίζουμε ένα δρόμο θυσιών με μόνο κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.
Παλεύουμε για την ανάκτηση όσων έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια, παλεύουμε για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειες μας.

Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας
·  το  θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
·  το θέμα ανεργίας και της υγείας που καίνε  και ταλαιπωρούν κάθε φτωχή εργατική και λαϊκή οικογένεια, καθώς και
·  κάθε οξυμένο πρόβλημα, σε κάθε χώρο δουλειάς που μας κάνει τη ζωή μας δύσκολη όπως η απλήρωτη εργασία.

Δυναμώνουμε το μέτωπο μας απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν νέες ΣΣΕ και που αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να κάνουν τη ζωή των εργατριών και των εργατών ακόμα χειρότερη.
Επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι θέση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, απέναντι στο τσάκισμα μισθών, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.
Η οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιλαϊκή θύελλα, είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δε μπορεί να μείνει αμέτοχη.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μια πλατιά σύσκεψη σωματεία και συνδικαλιστές, ώστε να γίνει συζήτηση για το χαρακτήρα των εξελίξεων και τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση.
4.5.2015

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου- Χάρτου-ΜΜΕ
& Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος Αθήνα τηλ.210-5223756,fax210-5223721

Ανακοίνωση
5/05/15
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:
Εδώ και τρία χρόνια, ο κλάδος βρίσκεται χωρίς κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για αυτή την εξέλιξη, την αποκλειστική ευθύνη την έχουν ο εργοδοτικός σύνδεσμος και η κυβέρνηση, που με νόμο, κατήργησαν τις ΣΣΕ. Αυτό είχε σα συνέπεια να γίνει γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με κάθε τρόπο. Από την πλειοψηφία των εργοδοτών, αξιοποιήθηκαν οι αντεργατικοί νόμοι για την εκ περιτροπής εργασία, τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, την διαθεσιμότητα. Πολλοί συνάδελφοι απολύθηκαν με μισή αποζημίωση, ενώ ακόμα περισσότεροι, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Παρ όλα τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα του να ξεπεραστεί η κρίση και να σωθούν οι επιχειρήσεις, η απλήρωτη εργασία δε σταμάτησε. Όλο ένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα.
Η ανάγκη να υπογραφεί νέα ΣΣΕ και να επιβληθεί η τήρησή της σε κάθε επιχείρηση, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, για ακόμα μία φορά επιδιώκουμε συνάντηση για αυτό το σκοπό με τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΣΕΜΕΕ στις 12 Μάη.
Διεκδικούμε:
-Να υπογραφεί νέα ΣΣΕ με τους οικονομικούς όρους της τελευταίας του 2009.
-Να ενταχθούν στη ΣΣΕ ειδικότητες που ανήκουν στον κλάδο και δεν καλύπτονται, όπως ψηφιακές εκτυπώσεις ανεξαρτήτου διάστασης, μελανάδες σε βαθυτυπία, γραφίστες που δουλεύουν στο διαδίκτυο.

Για να πετύχουμε την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, πρέπει να υπάρξει η στήριξη όλων των εργαζομένων του κλάδου. Κάθε πρωτοβουλία που θα παρθεί για αυτό το σκοπό από το ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις, πρέπει να αγκαλιάζεται με μαζικό και μαχητικό τρόπο.
                                                        
Συγκέντρωση για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ
την Τρίτη 12 Μάη στις 09:30 
έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

Αγωνιστικά η Διοίκηση


Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση!


Το μήνυμα αυτό έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Μαζί τους βρέθηκαν αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μη δώσουν καμιά ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που προωθείται μέσα από τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Μαζικές, με παλμό, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε σχεδόν 80 πόλεις, για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. «Κόντρα στην απαξίωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνουν το κλίμα και στέλνουν το μήνυμα για τη συνέχεια», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία και καλεί: «Να μη μείνουμε με το κεφάλι σκυμμένο. Να προετοιμαστεί η εργατική τάξη, η νεολαία, οι γυναίκες, συνολικά ο εργαζόμενος λαός που βασανίζεται από την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, για άμεση απάντηση στις νέες συμφωνίες που προετοιμάζονται. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής»

02/05/15