Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μεγάλο συλλαλητήριο για την ανεργία

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή στην Αθήνα της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από την Πάτρα, έχει αρχίσει.
Την Κυριακή, 10 Απρίλη, κανείς δεν πρέπει να λείψει από το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Επιτροπές Ανέργων στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Η πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας αγκαλιάστηκε από δεκάδες εργατικά σωματεία, φορείς του κινήματος, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που συμβάλλουν έμπρακτα στην υλοποίηση και την επιτυχία της.
Ηδη, η πορεία καταγράφεται ως ένα σημαντικό γεγονός, μια μαζική λαϊκή διαδήλωση. Δεν αναδεικνύει μόνο το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά δείχνει και τις πραγματικές αιτίες.
Πιέζει να παρθούν άμεσα μέτρα, στην κατεύθυνση που παλεύουν τα Συνδικάτα, για την ανακούφιση και την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Στηρίζει τα αιτήματα του εργατικού κινήματος, συμβάλλει στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει να αναδείξει και το συλλαλητήριο της υποδοχής στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα να αποτελέσει βήμα αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα.

Το Σωματείο Λιθογράφων θα βάλει πούλμαν την Κυριακή 10/04 το πρωί στις 7:30 που θα φύγει από την Πλ. Βάθης για Ελευσίνα. 

Εκεί θα συναντήσουμε τους συναδέλφους που πορεύονται από την Πάτρα και θα βαδίσουμε μαζί μέχρι την Πλ. Συντάγματος όπου και θα καταλήξει η μεγάλη αυτή διαδήλωση.

05/04/16