Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721

Ο αγώνας των εργατών 
της «ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ» 
είναι αγώνας όλων μας!

Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ» που αγωνίζονται να αποκρούσουν της αντεργατικές επιθέσεις που δέχονται, και καταγγέλλουμε την εργοδοσία για την απόλυση εργαζόμενης που απαίτησαν από αυτήν να εργάζεται σε συνθήκες γαλέρας, με ελλιπή μέτρα προστασίας και με εξαντλητικές υπερωρίες, χωρίς να υπολογίζουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι, από την ίδια σας την πείρα προκύπτει ότι η αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας δεν έχει όρια. Μπροστά στο στόχο να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, να διαφυλάξει τα κέρδη της και να τα αυγατίσει, η επίθεση αυτή δεν θα σταματήσει.

Συνάδελφοι, η εργοδοσία της «ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ» πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτίθενται διαρκώς στα δικαιώματα των εργαζομένων της δίχως τέλος. Γνωρίζουμε ότι αυτοί βαδίζουν χέρι-χέρι προς όφελος τους. Προς όφελος της τάξης μας, της εργατικής πρέπει να βαδίσουμε και να οργανωθούμε και εμείς.

Όπως γνωρίζεται όλα τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει η εργοδοσία, αλλά και με τις συνθήκες τρομοκρατίας που επιβάλει με το μαστίγιο και το καρότο της «ανεργίας» που συνειδητά εφαρμόζει, θέλουν, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου! Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνάδελφοι, απέναντι στην επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων οι εργαζόμενοι έχουν όπλο την οργάνωση και την Αλληλεγγύη. Στον δύσκολο αυτό αγώνα οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Τύπου και Χάρτου εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

  • Απαιτούμε την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης από τη ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ.
  • Απαιτούμε να παρθούν μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειάς.
  • Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη 7μ.μ. στο Σύνταγμα. Προετοιμαζόμαστε για  μαζική 48ωρη απεργία.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση καμία ανοχή, καμία αναμονή να μη δείξετε. Ο αγώνας σας μπορεί να βάλει φρένο στην αντεργατική επίθεση.
Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων θα βρίσκεται πάντα συμπαραστάτης στον αγώνα σας.



24/04/16