Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Αμείωτη συνεχίζεται η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη του Σωματείου μας

Το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες μοίρασαν εκατοντάδες σακούλες με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωναν από τους εργαζόμενους τις τελευταίες μέρες.

Οι πρόσφυγες ευχαρίστησαν τα σωματεία και το ΠΑΜΕ για την προσφορά τους επισημαίνοντας την άρτια διοργάνωση της παρουσίας τους στο λιμάνι. Ο Μοχαγεντίν και ο Χαλίντ, ράφτες στο επάγγελμα, και ο Αντέλ, μηχανικός, μετέφεραν την ευχαρίστηση των συμπατριωτών τους λέγοντας ότι οι περιβόητες ΜΚΟ δεν έχουν καταφέρει ούτε τα μισά από όσα εδώ και καιρό διάφορα σωματεία προσφέρουν. Σημείωσαν ότι εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, είναι σημαντικές και οι συμβουλές που πρόθυμα δίνουν τα μέλη των σωματείων και ενημέρωσαν για τις προσπάθειές τους να οργανωθούν με τους συμπατριώτες τους ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης.
Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα να συνεχίσει η εργατική τάξη της Ελλάδας να τους στηρίζει με κάθε τρόπο, καθώς αυτό τους δίνει κουράγιο για να μην απογοητεύονται. Το σωματείο από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι προσπάθειες του θα συνεχιστούν, ενώ θα δυναμώσουν κι άλλο την πάλη μαζί με τους πρόσφυγες, ενάντια στις κοινές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του ξεριζωμού και της αντιλαϊκής επίθεσης από το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους.