Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου




Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών



Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για την απεργία διαρκείας της ΠΟΕΣΥ όπου επισημαίνει τα εξής:
«Κατατέθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο για συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Επιβεβαιώνεται ότι για μια ακόμη φορά φορτώνονται τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, της λαϊκής οικογένειας. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει περισσότερο αποφασιστικά τη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθώντας να εξαπατήσει το λαό, κάνοντας το "μαύρο άσπρο".
Τα νέα μέτρα οδηγούν στο γκρέμισμα αυτού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως "Κοινωνική Ασφάλιση", προβλέπουν δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις-φιλοδωρήματα, με σχεδόν μηδενικές παροχές σε Υγεία και Πρόνοια. Αυξάνουν την έμμεση και άμεση φορολογία, μονιμοποιούν τα χαράτσια. Αυτά μας αφορούν όλους!
Οι συντεχνιακές λογικές, που τόσο πολύ τις έχουμε πληρώσει οι εργαζόμενοι στο παρελθόν, με αιτήματα που αφορούν αποκλειστικά το "μαγαζί μας", το "Ταμείο μας", τον "πόρο" μας, αδιαφορώντας για το πού οδηγούμαστε γενικότερα οι εργαζόμενοι, αδυνατίζουν τον αγώνα μας.
Τα φύλλα της Καθημερινής
 τη Δευτέρα 25/04 τυπώθηκαν
 και ήρθαν προς διανομή στα Πρακτορεία Τύπου.
Τελευταία στιγμή η απόφαση
 άλλαξε από πλευράς
της διοίκησης της Καθημερινής
Σε αυτή την κατάσταση, ο λαός επιβάλλεται να δυναμώσει το δικό του μέτωπο και να οργανώσει την αντίστασή του με έναν και μόνο στόχο: Να μην περάσει και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ΤΩΡΑ! Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που εξυπηρετούν τον αγώνα μας.
Σίγουρα δεν εξυπηρετεί το σιωπητήριο που έχει πέσει στα Μέσα Ενημέρωσης μετά τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ. Μια απεργία που λειτούργησε μόνο σαν φραγμός στην ενημέρωση των εργαζομένων για τα μέτρα και τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται, ενώ από την άλλη το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου δουλεύει, οι εφημερίδες για τις οποίες "καίγονταν" οι εκδότες κυκλοφόρησαν και, το χειρότερο, όλο το Σαββατοκύριακο βλέπαμε σε εθνικό δίκτυο, με άδεια των Ενώσεων, τους κύριους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής να επιδίδονται σε ατέρμονους λόγους υποστήριξής της.
Το λέμε καθαρά: Η απεργία αυτή, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο που να αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανέργους κλπ., χωρίς ουσιαστικά απεργούς, τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους εκδότες, τους καναλάρχες και την κυβέρνησή τους.
Η Ένωσή μας παίρνει ξεκάθαρη θέση ότι ο αγώνας πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση ενημέρωσης και ενεργοποίησης όλων όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική, στη συμμετοχή και οργάνωση κινητοποιήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς και αυτό ήδη κάνουμε.
Στόχος να ερημώσουν οι χώροι δουλειάς στη 48ωρη απεργία, μια απεργία που παίρνει χαρακτήρα ταξικής σύγκρουσης και που έχει ήδη εξαγγελθεί για τις ημέρες που το νομοσχέδιο θα βρίσκεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, κάνοντας την αρχή με το παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη 26/4, στις 19.00 στο Σύνταγμα και συνεχίζοντας με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μαΐου».   
25/04/16