Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ταξικό προσκλητήριο, μπροστά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η Ομοσπονδία μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και συνδικάτα, καθώς και Επιτροπές Αγώνα, που βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 4/7 στο υπουργείο Εργασίας, σε μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση, έστειλαν το μήνυμα για κάθε αντιλαϊκό και αντεργατικό σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, λέγοντας και διαβεβαιώνοντας σε όλους τους τόνους, ό,τι: Ο αγώνας συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή, ενάντια στην καθημερινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, τους αντεργατικούς σχεδιασμούς που παίρνουν σειρά δύο μήνες μετά την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, συνόψισε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν τη λογική πως «ό,τι έγινε έγινε», να φέρουν τις ΣΣΕ στη πρώτη γραμμή της πάλης, και να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών τους.
απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου Π. Κατάρα

Το αγωνιστικό «παρών» όλων των γενιών, μεταξύ αυτών και των συνταξιούχων, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, εκπροσωπώντας την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. «Είμαστε εδώ, όλες οι γενιές, γιατί είμαστε δεμένοι με μια κλωστή, είμαστε δεμένοι με το μεροκάματο, την Ασφάλιση, τη σύνταξη», είπε μεταξύ άλλων.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου,  η Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, ενώ με στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο συμμετείχαν και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση, με νέες δυνάμεις, με αμείωτο πείσμα και δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ.

Θα είμαστε εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης εκεί που αντιστέκεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Που κοιτάει κατάματα τους εκμεταλλευτές της και τους προειδοποιεί ότι τα πράγματα θα αλλάξουν! Και θα αλλάξουν!