Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών
Νομού Αττικής-Πειραιώς & Βοιωτίας

«Εμπρός για ένα ισχυρό ταξικό ενιαίο
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ»


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Την Κυριακή 08/10/17 το Σωματείο μας προχωράει στην πιο σημαντική συνέλευση από την ίδρυση του. Καλούμαστε να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση πάνω στην πρόταση του ΔΣ για ενοποίηση του Σωματείου μας με το Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου (πρώην Σωματείο Λιθογράφων).

Τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της χαρτοποιίας και επεξεργασίας χαρτιού, έχουμε δεχτεί σφοδρή επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εργοδοσία του κλάδου με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, έχει επιβάλει μία σειρά αντεργατικά μέτρα πατώντας πάνω στα μνημόνια και τους νόμους που τα συνοδεύουν. Οι βιομήχανοι του κλάδου που άντεξαν στο κύμα της κρίσης και βγήκαν ενισχυμένοι, τώρα είναι πιο έμπειροι και οργανώνονται καλύτερα . Παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να διατηρήσουν το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια έρμαια των διαθέσεων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Παίρνουμε τα δικά μας μέτρα οργάνωσης και ανασύνταξης, συγκροτούμαστε σε ένα ενιαίο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ που θα καλύπτει όλο τον κλάδο.

Σε ένα συνδικάτο που θα δουλέψει κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, διεκδικώντας αιτήματα και στόχους πάλης για τη ζωή που μας αξίζει. Παλεύοντας για την ανάκτηση των απωλειών των εργατών από τη χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες, που ολοένα και αυξάνονται. Θέλουμε ένα Συνδικάτο ικανό να οργανώσει την πάλη, που θα συσπειρώνεται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, δηλαδή στον αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό πόλο της εργατικής τάξης, κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που μας θέλει χειροκροτητές των καπιταλιστών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, απαντάμε με αντεπίθεση!
Ανοίγουμε δρόμο στη ζωή που μας αξίζει!

Με την ενοποίηση των δύο κλαδικών Σωματείων, Λιθογράφων και Χαρτεργατών, το νέο Συνδικάτο αναλαμβάνει ευθύνη για το σύνολο των χώρων δουλειάς και των εργαζομένων του κλάδου. Αυτό σημαίνει ότι στην εκτυπωτική βιομηχανία ανήκουν τουλάχιστον 160 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις με πάνω από 3.000 εργαζόμενους, ενώ στους χαρτεργάτες ανήκουν τουλάχιστο 30 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 εργαζόμενους.

Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο μεγάλο Συνδικάτο στον κλάδο και να ανταποκριθεί στο καθήκον του, πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Πρέπει να γίνουν εκατοντάδες νέες εγγραφές από νέους συναδέλφους που τώρα μπήκανε στον κλάδο και είναι ασυνδικάλιστοι. Να συμβάλουμε στην ίδρυση Σωματειακών επιτροπών στους χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο πρέπει να ανοίξει και πάλι αποφασιστικά τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας απευθυνόμενο σε παλιούς και νέους εργοδοτικούς συνδέσμους που έχει φτιάξει η εργοδοσία του κλάδου. Πρέπει να προχωρήσει η μελέτη και η εξειδίκευση για τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, μιας και τα εργατικά ατυχήματα είναι από τα βασικά προβλήματα του κλάδου και πρέπει να μπει ένα τέλος.

Το ενιαίο Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου, πρέπει να συνδέει το ειδικό με το γενικό, να βοηθάει τους συναδέλφους να βγάζουν τα σωστά συμπεράσματα. Να αντιμετωπίσει τον όποιο συντεχνιασμό που μπορεί να υπάρχει και να συμβάλει στην ενοποίηση των αγώνων του κλάδου με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις συνολικά του ταξικού κινήματος και της εργατικής τάξης. Πρέπει να καταπιαστεί με κάθε τι που απασχολεί την εργατική οικογένεια ακόμα και έξω από το χώρο δουλειάς. Να αναπτύξει πολιτιστική και επιμορφωτική δραστηριότητα, να κάνει παρεμβάσεις για τα θέματα της υγείας, της παιδείας, του φορολογικού που έρχονται και φορτώνουνε συνεχώς νέα βάρη στις πλάτες των συναδέλφων.


Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου
την Κυριακή 08/10/17 στις 11:00π.μ.
Αριστοτέλους 11-15 στον 5ο Όροφο.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά!

Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!