Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εργαζόμενοι σε Νίκη Εκτυπωτική, Νίκη Εκδοτική και Βιβλιοσυνεργατικήαντιμετωπίζουν πρόβλημα
με τις απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές.

Στις τρεις εταιρίες που πρακτικά ανήκουν στον ίδιο εργοδότη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Μετά από καταγγελίες συναδέλφων το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, έκανε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ και ενημερώθηκε πως στις συγκεκριμένες εταιρίες υπάρχουν ασφαλιστικές εκκρεμότητες που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε το ένα έτος. Αυτό έχει σα συνέπεια αφενός να υπάρχει κίνδυνος για την διασφάλιση των ενσήμων και αφετέρου αν δε δοθεί άμεσα λύση, από το νέο έτος να μην μπορούνε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να ανανεώσουν τα βιβλιάριο υγεία.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Διοίκηση του εργοστασίου για το συγκεκριμένο ζήτημα και τις καθησυχαστικές δεσμεύσεις ότι υπάρχει ρύθμιση, το πρόβλημα παραμένει.

Η εργοδοσία των συγκεκριμένων εταιριών, όπως και συνολικά οι βιομήχανοι του κλάδου, μπορεί και παρανομεί ανενόχλητη από το κράτος και τους μηχανισμούς του, με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δίνει τα πάντα για τους εργοδότες παραβιάζονται στοιχειώδεις υποχρεώσεις στην ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.  Αυτή άλλωστε είναι η ανάπτυξη που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως θετική εξέλιξη για το λαό. Οι επιχειρήσεις να μεγαλώνουν, να φέρνουν καινούριες μηχανές, να αναλαμβάνουν νέες δουλειές με περισσότερα κέρδη, αλλά για το προσωπικό η ζωή να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι μισθοί βρίσκονται ήδη κάτω από την κλαδική ΣΣΕ και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της φτώχειας με 3 ευρώ την ώρα. Οι νέες εργασιακές σχέσεις που έχουν νομιμοποιήσει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φέρανε στους χώρους δουλειάς την ενοικιαζόμενη εργασία για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής με τον πιο φτηνό τρόπο για την εργοδοσία.


Καλούμε τους συναδέλφους να μην δείξουν άλλη ανοχή. Να απαιτήσουν το αυτονόητο! Την άμεση καταβολή όλων των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων μέχρι και σήμερα. Πόσο μάλιστα που ένα μέρος από αυτές είναι η παρακράτηση που γίνεται από το μισθό των εργαζομένων και μέχρι τώρα φαίνεται να μην αποδίδεται στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Σε περίπτωση που δε δοθεί λύση το αμέσως επόμενο διάστημα, το Συνδικάτο βρίσκεται στη διάθεση των εργαζομένων για να αξιοποιήσουνε κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης. 

 16/10/17