Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαζικές καταγγελίες για απλήρωτα ένσημα 

σε Νίκη Εκτυπωτική και Βιβλιοσυνεργατική.



Την Παρασκευή 27/10/17 οι εργαζόμενοι στο τυπογραφείο της Νίκης Εκτυπωτικής και της Βιβλιοσυνεργατικής, προχώρησαν σε γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους σε σχέση με τις καθυστερήσεις της εταιρίας στην πληρωμή των ενσήμων. Αιτία της κινητοποίησης ήταν πως στους εργαζόμενους των δύο εταιριών εμφανίζεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα ένσημα από την εργοδοσία για μήνες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τα χάσουν ή να μην μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας. 

Μάλιστα από πλευράς της διοίκησης παρά τις καθησυχαστικές της δεσμεύσεις προαναγγέλθηκαν περαιτέρω αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των συγκεκριμένων εργαζόμενων. 

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καθώς και η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, που παρευρέθηκαν στη συνέλευση των εργαζομένων καλέσανε σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων τους. Ξεκαθάρισαν πως βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και είναι στη διάθεσή τους για να αξιοποιήσουν κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης που απαιτείται, καθώς και κάθε νόμιμο μέσον. Μέσα από τη συζήτηση, αναδείχτηκαν και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που δίνει Γη και ύδωρ στην εργοδοσία για να καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα και να συνεχίζει να κερδοφορεί ανενόχλητη.
Κοινή απόφαση όλων των εργαζομένων ήταν πως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν κανένα από τα εργασιακά τους δικαιώματα, ούτε πρόκειται να χαρίζουν ένσημα που δικαιούνται. 
30/10/17