Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διεκδίκηση για την εξομάλυνση των πληρωμών 

 στην Κυτιοποιία Αφοί Δάρα


Την Πέμπτη 24/05/18 με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης με εκπροσώπους της εταιρίας Αφοί Δάρα που εδρεύει στα Σπάτα. Ο λόγος της συνάντησης ήταν πως η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων είχε φτάσει στους δύο μήνες, μέχρι τη στιγμή που έγινε η καταγγελία. Παρ' όλο που η οφειλή μειώθηκε μέχρι την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, οι συνήθεια στις καθυστερήσεις πληρωμών δεν εμπνέει ασφάλεια σε κανέναν εργαζόμενο. Όπως είναι φυσικό, αυτό προκαλεί στους εργαζόμενους ιδιαίτερη ανησυχία, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Μάλιστα οι καθυστερήσεις πληρωμών έρχονται σε μία περίοδο που η διοίκηση της εταιρίας έχει προχωρήσει σε νέες μεγάλες επενδύσεις με αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.
Το αίτημα του Συνδικάτου ήταν να παρουσιαστεί σχέδιο αποπληρωμής των οφειλόμενων και να επανέρθει άμεσα η κανονικότητα στις πληρωμές του προσωπικού.

Από πλευράς της η εργοδοσία, παραδέχτηκε τις καθυστερήσεις πληρωμών και μάλιστα διαχώρισε το προσωπικό σε κάποιους που έχουν εξοφληθεί τον Απρίλιο ενώ άλλοι τον Μάρτιο. Τέλος δήλωσε πως δεν μπορεί να λύσει άμεσα το ζήτημα, αλλά δεσμεύτηκε πως μέχρι τέλος Σεπτέμβρη του 2018 θα έχει ρυθμίσει τις οφειλές προς όλους τους εργαζόμενους.
28/05/18