Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Παρέμβαση του Συνδικάτου στο Υπ. Εργασίας για τους συναδέλφους που ασφαλίζονταν στο πρώην ΤΑΤ-ΜΓΤ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. 


Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου κάναμε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας και ζητήσαμε συνάντηση με τον υφυπουργό κο Πετρόπουλο, για δύο σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου μας και χρειάζονται άμεσα επίλυση.

Το πρώτο έχει να κάνει με τους ασφαλισμένους του πρώην ΤΑΤ-Μ.Γ.Τ. το οποίο με νόμο 2079/1992 ΦΕΚ 142/Α/27-8-1992 συγχωνεύθηκε στον ΕΦΚΑ.  Σε αρκετούς συναδέλφους μας οι εργοδότες του κλάδου τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς να είναι σε θέση να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι  απέδιδαν εισφορές για τον κλάδο υγείας, αλλά δεν τους ασφάλιζαν για τον κλάδο σύνταξης στο πρώην ΤΑΤ-Μ.Γ.Τ. Εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις που αποδεικνύεται η απασχόλησή τους με εισφορές του κλάδου Υγείας ζητάμε να αναγνωριστούν και αυτά σαν συντάξιμος χρόνος.  

Εφόσον μέσω της ασφάλισης των εργαζομένων του κλάδου είναι σε θέση το Υπουργείο να διασταυρώσει σε ποια εταιρία απασχολούνταν οι εργαζόμενοι και πότε, έχει την δυνατότητα να κινήσει διαδικασίες για την διεκδίκηση των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν. Η μετακύλιση της ασυνέπειας των εργοδοτών στις πλάτες των εργαζομένων, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή και μας βρίσκει αντίθετους.

Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-Μ.Μ.Ε, έχει να κάνει με αναρρωτικές άδειες που έχουν πάρει, αλλά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους από τον ΕΦΚΑ.

Η καθυστέρηση αυτή σήμερα φτάνει έως και τους 17 μήνες, με αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να αναγκάζονται, όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας να χρησιμοποιούν την κανονική τους άδεια για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.
25/05/18