Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σωματείο εργαζομένων «FIRST DATA»

Στάση εργασίας σήμερα για τη ΣΣΕ - 

Συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη


Στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 25 Μάη, από τις 13.00 έως τις 15.00, σε όλα τα κτίρια της εταιρείας «First Data», με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων, στο πλαίσιο του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Παράλληλα το Σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη, με περιφρούρηση της απεργίας, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού έξω από τις πύλες της εταιρείας.
Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Ο αγώνας μας, ο αγώνας των εργαζομένων της First Data, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τώρα ξεκινά! Πριν τις γιορτές του Πάσχα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατέθεσε στη Διοίκηση της First Data τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στην τελευταία μας Γενική Συνέλευση. Είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς που επιβεβαίωσαν τη συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων με το σχέδιο της ΣΣΕ. Η ενότητα είναι η δύναμή μας!
Στην πρώτη συνάντηση η Διοίκηση της Εταιρείας αρνήθηκε σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων μας. Επικαλέστηκε γνωστά επιχειρήματα για την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας. Αφού το Σωματείο ανακοίνωσε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η διοίκηση αναγκάστηκε να ζητήσει 2η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22/05 και στην οποία η πρόταση της Διοίκησης ήταν να δοθεί η πενιχρή αύξηση των 29 ευρώ μεικτά σε όσους συναδέλφους δεν έχουν μέχρι τώρα κάποια αύξηση στο μισθό τους και δεν έχουν οικειοθελή παροχή, δηλαδή για ένα ελάχιστο ποσοστό στο σύνολο των εργαζομένων.
Για τη διοίκηση της First Data διακαής πόθος είναι μόνο τα κέρδη τους, που θέλουν όχι μόνο να τα διατηρήσουν, αλλά και να τα αυξήσουν και μάλιστα στις πλάτες τις δικές μας! Για το λόγο αυτό και η εργοδοσία της First Data έδειξε τον πιο αδιάλλακτο χαρακτήρα της απέναντι στις ζωές και την εργασιακή πραγματικότητα των εργαζομένων. Για αυτούς είμαστε μόνο κόστος. Για αυτούς προτεραιότητα έχει μόνο το προφίλ της εταιρείας στην αγορά, πώς θα αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα πώς θα μας έχει "ήσυχους" να της βγάζουμε τον τεράστιο όγκο δουλειάς όποτε και όπως αυτοί απαιτούν.
Οι ανάγκες μας δεν είναι νούμερα στους ισολογισμούς της εταιρείας! Τα πρόσφατα στοιχεία κατατάσσουν την First Data στην τρίτη θέση στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής αναφορικά με τα κέρδη τους. Σε αντιδιαστολή εμείς παλεύουμε να ζήσουμε με μισθούς των 400 και 500 ευρώ, να φτάνει 15 ο μήνας και να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη μας, να μην μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια αξιοπρεπή ζωή, να δουλεύουμε υπερωρίες για να αυξήσουμε λίγο το μισθό μας και μάλιστα σε συνθήκες πίεσης, εντατικοποίησης και συνεχών αξιολογήσεων. Και ταυτόχρονα η υγεία μας, η εκπαίδευση των παιδιών μας, οι φόροι και τα χαράτσια, οι πλειστηριασμοί να βαραίνουν ακόμα περισσότερο εμάς και τις οικογένειές μας.
Αντιπαλεύουμε τη λογική του "μικρότερου κακού". Η εργοδοσία μας απάντησε ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που έχουμε έστω και αυτό το μικρό μεροκάματο. Μας εκβιάζουν! Με αυτή τους τη στάση, παραδέχονται ότι τα κέρδη τους πατάνε πάνω στα τσακισμένα δικαιώματά μας. Δεν θα τους περάσει. Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε και θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Όσα βιώνουμε σήμερα εμείς οι εργαζόμενοι τα έχουν από κοινού συμφωνήσει εργοδότες και κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η First Data σπεύδει κάθε φορά να υλοποιήσει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο που αξιοποίησαν μέχρι και τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Εργασίας για τον κατώτατο μισθό. Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά πως όλα τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί, αλλά και οι αντιλαϊκοί νόμοι που ετοιμάζει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ικανοποιούν τις ορέξεις των αφεντικών μας και καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά μας συμφέροντα!
Οι δικές μας ανάγκες είναι εφικτό να ικανοποιηθούν! Για τα αφεντικά μας μπορεί να είμαστε κόστος, όμως ας αναρωτηθούμε: Τι θα γινόταν η First Data χωρίς εργαζόμενους; Η δική μας εργασία, οι δικές μας υπερωρίες, το δικό μας 8ωρο είναι που φέρνει στα αφεντικά μας κέρδη. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Όλοι στην απεργία! Τώρα να κάνουμε το βήμα και να παλέψουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη First Data. Αγωνιζόμαστε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας! Δεν υποχωρούμε! Κάνουμε όλοι το βήμα και δυναμώνουμε το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη First Data!
Κανείς δεν είναι μόνος του! Μόνο όλοι μαζί συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Όσο κι αν προσπαθούν να μας διαχωρίσουν (παλιοί και νέοι, χαμηλόμισθοι ή δήθεν ευνοημένοι, ευπαθείς ομάδες ή μη όπως μας χαρακτήρισαν) δεν θα τα καταφέρουν. Δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτή τη στιγμή και πολλά άλλα σωματεία δίνουν τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».