Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Περιοδείες και συνελεύσεις σε εργοστάσια 

ενόψει της πανεργατικής απεργίας 30 Μάη



Με περιοδείες σε εργοστάσια σε όλη την Αττική, συνεχίστηκε σήμερα από νωρίς το πρωί η μάχη που δίνει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου για την ενημέρωση των εργαζομένων ενόψει της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 30 Μάη. Από σήμερα οργανώνονται οι απεργιακές φρουρές στις πύλες των μεγάλων εργοστασίων για την περιφρούρηση της απεργίας, καθώς και τα ραντεβού για την προσυγκέντρωση του κλάδου στις 10:00 στην Πλ. Βάθη.
Τα μέλη του συνδικάτου συζήτησαν με εργαζόμενους και τους μοίρασαν την ανακοίνωση που τους καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που έχει οριστεί για τις 10:30 π.μ., στην Πλ. Ομονοίας.
Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα. Ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν "ανταγωνιστικές" οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να μας κάνουν ακόμα πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο υποταγμένους. Γι αυτό και δεν θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα αν δεν τα σταματήσουμε εμείς. Σχεδιάζουν νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη διεύρυνση ελαστικών σχέσεων εργασίας, νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων - ομαδικές απολύσεις.
Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο, να δώσουν το παρόν στον αγώνα τους για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.