Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας 
από την επιχείρηση ΑΠΚΟ Μόρνος

Κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς η εργοδοσία στο Μόρνο επέβαλε επιχειρησιακή ΣΣΕ με μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι από τον Σεπτέμβρη όπου και καταγγέλθηκε η ΣΣΕ σε μία σειρά συνελεύσεις τους ξεκαθάριζαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν μειώσεις γιατί ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Την αντίθεσή τους την έδειξαν συμμετέχοντας σε μία σειρά  απεργίες και στάσεις εργασίας. Η εργοδοσία δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, έκανε προσπάθειες να διασπάσει τους εργαζόμενους σε γραφεία- παραγωγή, τυπογραφείο- χημική βιομηχανία, παλιούς- νέους εργαζόμενους. Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη και απέδωσε. Κάτω από τον φόβο και την απειλή της ανεργίας η εργοδοσία κατάφερε να κάμψει την αγωνιστικότητα σε ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων.
Η παράταξη "Ταξική Προοπτική"η οποία συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ξεχώρισε από την αρχή τη θέση της με την πλειοψηφία του Δ.Σ. λέγοντας ότι δε συμμετέχει σε κανένα παζάρι για υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις μισθών.
Το συμπέρασμα από την υπόθεση του Μόρνου είναι πως οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να μπαίνουμε σε καμία διαπραγμάτευση για το τι και πώς θα το χάσουμε. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να τους βάλει εμπόδια  είναι η οργάνωση από τα κάτω σε ταξική κατεύθυνση, μακριά από διαχειριστικές λογικές της εργοδοσίας. Τώρα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να ενισχύσουν παντού τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ γιατί είναι αδιάλλακτες με την εργοδοσία και αποτελούνε το τελευταίο αποκούμπι των εργαζομένων.
Το Σωματείο των Λιθογράφων είμαστε δίπλα στους συναδέλφους και θα στηρίξουμε την όποια αγωνιστική απόφαση παρθεί ακόμα και τώρα για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά μέτρα.
01/04/13