Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ “SOFTEX
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου υπέγραψε με την διεύθυνση του εργοστασίου της Σόφτεξ την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. για το 2013, μετά και την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων.
Η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. που υπογράφτηκε κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς καμία μείωση μισθολογικά και θεσμικά, ακόμη και των εργαζομένων που αμείβονται με κλαδική Σ.Σ.Ε.

Αυτή η Σ.Σ.Ε. που υπόγραψε το Δ.Σ. του Σωματείου αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Σόφτεξ, αλλά και για όλο τον κλάδο. Υπογράφτηκε σε μια περίοδο που η εργοδοσία στον κλάδο ακουμπώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους Κυβέρνησης και Ε.Ε. έχει βάλει στόχο την κατάργηση των Σ.Σ. ή την υπογραφή τους με μειώσεις μισθών.

Το Δ.Σ. του Σωματείου της Σόφτεξ, υπέγραψε Σ.Σ. γιατί έχει πετύχει την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, και παλεύει και διεκδικεί την κατοχύρωση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Προσανατολίζει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην συνολική πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των εργοδοτών και όχι στον μεμονωμένο εργοδότη.

Και όμως σε συνθήκες υποχώρησης του εργατικού κινήματος, τα ταξικά Συνδικάτα, μετράνε έστω και μικρές κατακτήσεις.

  19/4/13