Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
1η ΜΑΗ 2013 - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !
 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, 
Εργαζόμενοι στα λιθογραφεία, ατελιέ, βιβλιοδετεία, νέοι και νέες εργάτριες του κλάδου ,συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες ,η φετινή πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων ταξικών αγώνων .
 Πριν 127 χρόνια, στις πρώτες 10ετίες του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του ΣΙΚΑΓΟ το Μάη του 1886, 8 ώρες εργασίας-8 ώρες ανάπαυση-8 ώρες μόρφωση. Με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες κέρδισαν .
   Σήμερα αυξάνουν οι στρατιές των εξαθλιωμένων, των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων. Το δικαίωμα σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας, παιδείας, στην ανάπαυση, τον πολιτισμό γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας και για την εργατική και λαϊκή οικογένεια Γολγοθάς.Οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο και περισσότερο πλούτο και η ζωή μας χειροτερεύει, "απολαμβάνουμε" όλο και λιγότερα, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, οι καθυστερήσεις πληρωμών, η εκ περιτροπής εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, είναι η συνταγή για να βγούνε οι καπιταλιστές από την κρίση.Τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τόσο πολύ γιγαντωθεί που μπροστά στο κέρδος τσαλαπατούν ζωές, ισοπεδώνουν δικαιώματα. Επιζητούν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία.
       Παράγουν περισσεύματα κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών που δε μπορούν να απορροφηθούν, γιατί οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο φτωχοί. Αυτή είναι η αιτία της κρίσης που εναγωνίως προσπαθούν να κρύψουν όλοι οι οικονομικοί υποστηριχτές του καπιταλισμού, που παρουσιάζουν την κρίση ως αποτέλεσμα κακής διαχείρισης και κερδοσκοπικών παιχνιδιών, για να κρύψουν τις ευθύνες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Αυτή την αλήθεια προσπαθεί να κρύψει, από τους εργαζόμενους, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συνολικά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που στήριξαν πλουσιοπάροχα τις ανατροπές σε όλα τα βασικά δικαιώματα της εργατικής τάξης. Σήμερα, τη λύση την αναζητούν σε έναν καλύτερο διαχειριστή του εκμεταλλευτικού συστήματος, σε μια καλύτερη διαπραγμάτευση με τους εκβιαστές μας, και στα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα ότι μπορούν να ικανοποιούνται ταυτόχρονα και οι ανάγκες των εργαζομένων και του κεφαλαίου.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ
ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,
ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Εργάτριες, εργάτες,
 Η 1η Μάη μας καλεί να δούμε πιο καθαρά τη βασική αντίθεση κεφαλαίου -εργασίας.  Από τη μια μεριά την ολοένα και μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση της εργασίας, την παραγωγή αμύθητου πλούτου, την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και από την άλλη μια χούφτα καπιταλιστές να ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο παραδίδοντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία φέρνει για την εργατική τάξη, για τους λαούς. Τρέμουν το ενδεχόμενο να χάσουν την εξουσία τους, να χάσουν τα κέρδη τους.
Απορρίπτουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής, απομονώνουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δυναμώνουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε τόπο δουλειάς. Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι,
Δίνουμε μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε που θα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες μας, για προστασία των ανέργων, ενάντια στη φοροληστεία και στα χαράτσια, για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για καλύτερους όρους δουλειάς. Για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας απαιτούνται σκληροί αγώνες, συγκρούσεις και ανατροπές των αντιλαϊκών πολιτικών.
Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα,127 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο, για να τα βγάλουμε πέρα.

  • Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για Κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.
  • Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.
  • Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.
  • Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να πάρουν ανάσα, να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
  • Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ.

  Συνάδελφοι, υπάρχει διέξοδος!
  Ο συνδικαλιστικός αγώνας μόνο δεν αρκεί για να ανακοπεί η επιθετικότητα του κεφαλαίου, πολύ περισσότερο δεν αρκεί για να αλλάξει η εκμεταλλευτική φύση του καπιταλισμού.
    Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τη νεολαία πρέπει να παλέψει, για τη ζωή που της αξίζει.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ. ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.