Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου


Νέα αντεργατική επίθεση στη Λυχνία

Η διοίκηση του εργοστασίου Λυχνία Α.Ε. μετά την περσινή δημιουργία της ένωσης προσώπων και τις μειώσεις έως και 20 % που έκανε σκαρφίστηκε νέο τρόπο για να μεταφέρει την μείωση κερδών στην πλάτη των εργατών. Ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα στο τέλος κάθε μήνα θα πληρώνει μόνο το 1/3 των υπερωριών που θα γίνονται στην παραγωγή και τα άλλα 2/3 θα πληρωθούν όταν και αν η επιχείρηση πιάσει τους οικονομικούς στόχους της. Μάλιστα είπε ότι αν δεν γινόταν αυτό θα ήταν υποχρεωμένη η να βάλει 2 ώρες επιπλέον εργασία τσάμπα την ημέρα η να προχωρήσει σε νέες μειώσεις 20%.
Οι εργάτες κάθε εργοστάσιο, έτσι και στην Λυχνία πουλάνε την εργατική τους δύναμη για να ζήσουν.  Ήδη τόσα χρόνια τα κέρδη του εργοστασίου βγαίναν από την εργασία, που τους έκλεβε ο βιομήχανος και σε αυτούς επιστρεφόταν ένας μικρός μισθός σε σχέση με αυτό που παρήγαγαν.

Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί να πάρει στην πλάτη του  τη ζημιά που μπορεί να έχει ο εργοδότης, τέτοιες μεθοδεύσεις πρέπει να τις σπάει η οργάνωση της πάλης με το Σωματείο μέσα στο εργοστάσιο.

Υ.Γ. Μετά από καταγγελία του Σωματείου για την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στο εργοστάσιο της Λυχνίας, η Επιθεώρηση Εργασίας, έκανε σύσταση στην εταιρία να εφαρμόσει το νόμο 1264/81 και να επιτρέπει την είσοδο των συνδικαλιστών στο χώρο διαλείμματος, κατόπιν συνεννόησης.

07/04/13