Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΟΛΟΥ 104 – ΑΘΗΝΑ 10564
ΤΗΛ. 6944965082

Αθήνα 2 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες, 1η Ιουλίου, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία ενημερωθήκαμε με κοινή ανακοίνωση από τις δύο εταιρείες, ότι η Συλλογική μας Σύμβαση έληξε τον Φεβρουάριο του 2013 και ότι πλέον διατηρούν το δικαίωμα να περικόψουν επιδόματα και παροχές που αυτή προβλέπει. Μάλιστα μας πληροφορούν ότι μας κάνουν και χάρη που δεν  έχουν εφαρμόσει ακόμα αυτό τους το δικαίωμα.
Δεν εκπλησσόμαστε από το γεγονός ότι οι κατά τα άλλα «ανταγωνίστριες» εταιρείες, βρήκαν κοινό τόπο και χώρο δράσης στην περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ήταν ζήτημα χρόνου και είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό,  να εκμεταλλευθούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν οι Κυβερνήσεις τους. Καταφεύγουν στους νόμους που όμως σε αυτήν την περίπτωση, ούτε αυτοί φτάνουν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από που βγαίνει ότι Σύμβασή μας έληξε στις 14/02/2013, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, όταν οι ίδιοι έχουν υπογράψει ότι λήγει στις 31/12/2009.
Συγκεκριμένα στην πρώτη σελίδα της Σύμβασης, στο Άρθρο 1 λέει:
«Οι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα (γενικά και κατά ειδικότητα) και οι λοιποί όροι εργασίας όλων των υπαγόμενων στην ΣΣΕ αυτή μισθωτών καθορίζονται από 1-1-2009 έως και 31-12-2009 ως εξής:…»
Από τα παραπάνω προκύπτει η Συλλογική μας Σύμβαση που έληξε στις 31/12/2009 έχει μετατραπεί σε ισχυρή ατομική με όλους του όρους που προβλέπει αυτή και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς.
Όμως όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι νομικοί.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία μείωση σε μισθούς, επιδόματα και παροχές που προβλέπονται στην Συλλογική Σύμβαση. Ξεκάθαρος στόχος της ανακοίνωσης των δύο πρακτορείων είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να περάσει τη λογική του «μικρότερου κακού» και να «σπρώξει» περισσότερους συναδέλφους στην έξοδο.
Η διοίκηση του Σωματείου είχε σαν στόχο στην υπογραφή νέας ΣΣΕ που να διασφαλίζει τουλάχιστον τα μέχρι τώρα δικαιώματα και παροχές. Σήμερα αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό και επίκαιρο και είμαστε αποφασισμένοι να το επιβάλλουμε. Απαιτούμε λοιπόν από τις δύο εταιρείες να ορίσουν άμεσα την επόμενη συνάντηση που θυμίζουμε ότι εκκρεμεί από τον Απρίλιο.
Στην πρώτη συνεδρίασή της η νέα διοίκηση του Σωματείου αποφάσισε:
1.     Ενημέρωση των συναδέλφων με περιοδείες.
2.     Άμεση συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο πρακτορείων.
3.     Την κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη 04/07/2013 με ταυτόχρονη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων μέσα στους χώρους δουλειάς.
         Συγκεκριμένα:

Στην ΑΡΓΟΣ στάση εργασίας από 04:00 έως 06:00 για την πρωινή βάρδια και 11:00 έως 13:00 για τις υπόλοιπες.
Στην ΕΥΡΩΠΗ στάση εργασίας από 08:00 έως 10:00 για όλες τις βάρδιες.

Μαζί να αποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας και παράλληλα να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στις επιδιώξεις των αφεντικών μας και του κράτους τους, που σαν στόχο έχουν να φορτώσουν την κρίση τους στις δικές μας πλάτες, θεωρώντας προκλητικά ως «εργασιακό κόστος» τους μισθούς και τα δικαιώματά μας.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε μόνοι μας, θα έχουμε την στήριξη και την βοήθεια από όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου και όχι μόνο. Ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση!!!

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ,
 ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ