Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 

ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΕΡΓΕΙ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ  ΠΑΜΕ
 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 πμ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ Πλ. ΒΑΘΗ ΣΤΙΣ 10:00 πμ.

Η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, συνεχίζουν την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που «τσακίζει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Φέρνουν μέσα στο καλοκαίρι ένα ακόμα αντεργατικό νομοσχέδιο που επιχειρεί να θυσιάσει κι άλλα εργατικά δικαιώματα στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη που έρχεται, μας κρύβουν όμως ότι αυτή η ανάπτυξη θα είναι χτισμένη πάνω σε συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων, πάνω σε μισθούς των 400 €, πάνω σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και πάνω στα εκατομμύρια ανέργους ή στους συνταξιούχους των 300 €. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει την εξαθλίωση τη δικιά μας και των παιδιών μας και αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε!!!

Το νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή προβλέπει νέα μείωση μισθών αφού αυτός θα καθορίζεται σύμφωνα με την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος νοσηλείας, φαρμάκων εξετάσεων κλπ. Ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία αφού με τις νέες κλίμακες φορολογίας οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο από το πρώτο ευρώ. Μαζικές απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα με ανάλογο σχεδιασμό και στον Ιδιωτικό, αφού απλοποιείται η διαδικασία της απόλυσης με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Ο σκοπός των αφεντικών μας και των Κυβερνήσεών του, με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται, είναι να «πατήσουν» επάνω σε αυτούς τους νόμους, να κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για να σώσουν την κερδοφορία τους. Για να μας μιλάνε για την ανάπτυξη που έρχεται, αλλά να «παραβλέπουν» τα εκατομμύρια των ανέργων, τα κουφάρια των εργοστασίων που έκλεισαν γιατί δεν έδιναν πια κέρδος στο αφεντικό και τους απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους που που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωση.

Μοναδικός δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ένα δυναμικό ταξικό εργατικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα έχει ξεκαθαρίσει με τους κάθε λογής «σωτήρες» που του παρουσιάζονται και του υπόσχονται ότι θα του λύσουν τα προβλήματα. Ένα κίνημα που θα βάλει στην άκρη τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που «σέρνονται» πίσω από τις λογικές της διαχείρισης και αποδέχονται τις επιδιώξεις των αφεντικών ως αιτήματα των εργατών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου και όχι μόνο, να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία, στις απεργιακές φρουρές στις πύλες των εργοστασίων. Να οργανώσουν και αυτήν την απεργιακή μάχη με μαζικές διαδικασίες με τη συμμετοχή των εργαζομένων, με Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στην εργοδοτική τρομοκρατία. Αυτοί έχουν μαζί τους την Κυβέρνηση που τους υπηρετεί και τους νόμους της! Εμείς έχουμε το δίκιο μας και τη δύναμη να το επιβάλλουμε. Και μπορούμε να το επιβάλλουμε γιατί εμείς παράγουμε, εμείς δουλεύουμε, εμείς δημιουργούμε τον πλούτο και γι’ αυτό τον διεκδικούμε. Ο νόμος που αναγνωρίζουμε είναι το δίκιο μας!

Ολοι  στην απεργία στις 16 Ιουλίου!
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
 Αττική στην Ομόνοια στις 10:30 πμ.
Προσυγκέντρωση του Κλάδου στην πλ. Βάθη στις 10:00 πμ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!

11-07-2013