Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου Χάρτου ΜΜΕ & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος Αθήνα τηλ.210-5223756,fax210-5223721
Panelladiki-enosi-lithografon-blogspot.com

Ανακοίνωση

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 16/07/13
και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια
Προσυγκέντρωση του κλάδου 10:00 στο Σωματείο Πλ. Βάθη.

Κατατέθηκε στη βουλή, ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο- οδοστρωτήρας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το πολυνομοσχέδιο ενσαρκώνει τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα. Εκτός από το τσάκισμα του δημόσιου τομές με άλλες 15000 απολύσεις και διαθεσιμότητες, περνάει ρυθμίσεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό τις περικοπές στην υγεία και νέα φορολογικά μέτρα.

1) Στην ευθύνη της κυβέρνησης περνά οριστικά η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τις αρχές του 2017, ο οποίος και θα εξαρτάτε άμεσα από την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο η αστική τάξη και η κυβέρνησή τους, θέλουν να απαλλαγούνε από κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, όχι μόνο σε κλαδικό επίπεδο, όπως κάνανε μέχρι τώρα, αλλά και γενικότερα. Μαζί με τον κατώτατο μισθό, δίνεται δώρο στους εργοδότες νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κατά 3.9%.

2) Στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώνεται το φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο εισάγεται φορολογική κλίμακα κλοπής για μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχουν μόνο 3 φορολογικά κλιμάκια που διαμορφώνονται ως εξής:
22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος.
32% για το εισόδημα από 25.000 έως 42.000 ευρώ.
42% για τα επιπλέον ποσά.
Καταργεί κάθε αφορολόγητο όριο, με αποτέλεσμα να καθιερώνεται η επιβολή φόρου από το πρώτο κιόλας ευρώ εισοδήματος.
Καταργεί τις εκπτώσεις για τα παιδιά, δηλαδή τη μείωση του φόρου που ίσχυε ανέκαθεν για τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

3) Για τον ΕΟΠΥΥ υπάρχει πρόβλεψη για πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, νοσήλια και φυσικοθεραπείες. Προβλέπει ότι οι μηνιαίες δαπάνες για αυτές τις εξετάσεις καθορίζονται με υπουργική απόφαση.

Μπροστά στα νέα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή μας, είναι ανάγκη να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ και την μεγαλοεργοδοσία. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Όμως οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που καλούν σε απεργία. Αυτοί δεν θέλουν την επιτυχία της. Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Η επιτυχία μίας απεργίας δεν πραγματοποιείται με συνθήματα και επίδειξη αγωνιστικού ακτιβισμού.

Αυτοί που σήμερα λεκτικά σηκώνουν την παντιέρα, δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Είναι στην ίδια όχθη με τα αφεντικά, υπέρμαχοι της ανταγωνιστικότητας και των μειωμένων απαιτήσεων. Είναι απεργοσπάστες στο χώρο τους δεν παίρνουν μέτρα οργάνωσης των απεργιών, δεν μένουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων, αλλά κρύβονται πίσω από δήθεν δυναμικά συνθήματα και λόγους. Δεν πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, δεν συμβάλουν στην συζήτηση, στην οργάνωση και στον ξεσηκωμό των εργαζομένων.

Το Σωματείο Λιθογράφων και το ΠΑΜΕ έχουμε ξεχωρίσει τη θέση μας από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Ξέρουμε ότι μία απεργία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, που προκαλούν το φόβο στους συναδέλφους. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή! Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 16/07/13
και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια
Προσυγκέντρωση του κλάδου 10:00 στο Σωματείο Πλ. Βάθη

 10/07/13