Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Για την καταγγελία της ΣΣΕ στα βιβλιοδετία
 
Συνάδελφοι-ισσες,
Οι εργοδότες βιβλιοδέτες προχώρησαν σε καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στα αμιγή βιβλιοδετεία . Βέβαια αυτή η κίνηση έρχεται ως συνέχεια της καταγγελίας και άλλων συμβάσεων που υπογράφει το σωματείο και η ομοσπονδία με τις αντίστοιχες εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΜΕΕ-Λιθογράφοι κλπ). Έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση ουσιαστικά της ΕΓΣΣΕ και της γενικευμένης επίθεσης ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΕΒ-ΤΡΟΙΚΑ-Ε.Ε. στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Η Σ.Σ.Ε. των εργαζομένων στα βιβλιοδετεία εξασφαλίζει ,όπως και οι υπόλοιπες συλλογικές συμβάσεις , το ελάχιστο ημερομίσθιο για όλες τις ειδικότητες καθώς και μια σειρά από θεσμικές κατακτήσεις συνθηκών εργασίας , υγιεινής και ασφάλειας , ένα σύνολο δηλαδή από μίνιμουμ δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Με την κατάργηση της σύμβασης , όλα αυτά παύουν να ισχύουν για τους νεοπροσλαμβανόμενους και διαμορφώνεται ένα νέο εργασιακό καθεστώς με συνθήκες άθλιες για όλους τους εργαζόμενους. 
Δίνεται ένα επιπλέον χτύπημα στη ζωή του κάθε συναδέλφου αφού αυτό συνοδεύεται από τα χαράτσια, τη φοροληστεία , την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση ώστε να αποδέχεται την όποια επίθεση αδιαμαρτύρητα.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι τελικά σημαίνει ανάπτυξη, με ποιους όρους και για ποιους. Να καταλάβουν ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των συλλογικών συμβάσεων ,όλων των κατακτήσεων είναι υπόθεση των ίδιων και της οργανωμένης δράσης τους, μαζικά ,μέσα από το σωματείο και καθημερινά στον τόπο δουλειάς όπου εφαρμόζονται όλες οι αντεργατικές πολιτικές. Τώρα να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες σε κάθε βιβλιοδετείο! Να μην παρασυρθούν από φανφάρες και διάφορους «μεσίες» συστημικούς και μη ότι τα προβλήματα θα λυθούν από « ικανές κυβερνήσεις». Τη λύση τη δίνει ο οργανωμένος αγώνας. Και το σωματείο μας όπως έχει αποδείξει όλα τα χρόνια βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μαζί με όλους τους εργάτες!
 
05/07/13