Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 

& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α 


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 7 Μ.Μ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 11-15 5ος ΟΡΟΦΟΣ


 Συναδέλφισσες-φοι,

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων βρίσκονται στο στόχαστρο της αντεργατικής επίθεσης των  κυβερνήσεων, της  Ε.Ε.,  της εργοδοσίας  με τους νέους αντεργατικούς νόμους που ετοιμάζουν.

Σκοπός τους είναι να χτυπηθούν παραπέρα τα δικαιώματά μας  και στο σύνολό της η κοινωνική ασφάλιση. Να απαλλαγούν αστικό κράτος και εργοδότες από το “βάρος” της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, να κάνουν ατομική υπόθεση του εργαζόμενου την ασφάλισή του, να ανοίξουν το δρόμο στα αρπακτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Το ασφαλιστικό όμως μας αφορά όλους, νέους και παλαιότερους. Αφορά στο σύνολό της την εργατική, λαϊκή οικογένεια. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν μόνο με τις συντάξεις που λαθεμένα κατανοείται. Η ασφάλιση σχετίζεται με την υγεία, την προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας, την προστασία από ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες, την προστασία των ανέργων, τη μητρότητα, τα εμβόλια των παιδιών. Όλα αυτά είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα και δεν πρέπει να τα αφήσουμε να τα εξαφανίσουν.


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τα Δ.Σ. των σωματείων, σωματειακές επιτροπές και όλους τους πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική, σε συζήτηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Με σκοπό να συζητήσουμε να κατανοηθεί καλύτερα το πρόβλημα. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ασφάλισης και να βρεθούμε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε αγωνιστικά στη νέα αντιασφαλιστική θύελλα που έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση ότι θα έρθει από Σεπτέμβρη.