Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέα αντεργατική επίθεση από την εργοδοσία της Μέτρον.

Σε ανοιχτή αντεργατική επίθεση πέρασε η εργοδοσία της εταιρείας ΜΕΤΡΟΝ για άλλη μία φορά, απολύοντας δύο εργαζόμενους την Δευτέρα 23-6. Η Διοίκηση της εταιρείας επικαλούμενη  τη μείωση της παραγωγής, δεν υπάρχει αντεργατικό μέτρο που να μην έχει πάρει. Αξιοποίησε όλα αυτά τα χρόνια το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων που νομοθετούσαν για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

  • Αφού το προηγούμενο διάστημα απέλυσε πάνω από 20 άτομα.
  • Εφάρμοσε το αντεργατικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.
  • Επέβαλε μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους μη εφαρμόζοντας την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας της Εκτυπωτικής Βιομηχανίας εδώ και χρόνια. Εκβιάζοντας πολλούς να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
  • Εφαρμόζει τον άθλιο νόμο διαχωρισμού των εργαζομένων σε νέους και παλιούς. Αφού τους νέους που προσλαμβάνει τους πληρώνει λιγότερα και από το βασικό μισθό της ΣΣΕ των Λιθογράφων.
  • Καθυστερεί τουλάχιστον 2 μήνες τις πληρωμές. Οφείλει σε αρκετούς εργαζόμενους μισθούς και από παλαιότερα.

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΤΡΟΝ έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια.
Η υποχώρηση από τα κεκτημένα μας δεν εξασφαλίζει τίποτε. Αντίθετα ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία να εφαρμόσει όλο και πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, για να ξεπεράσει την κρίση της. 
Καμία σωτηρία δεν μας προσφέρει το να βάλουμε πλάτη είτε στις απολύσεις, είτε στον ανταγωνισμό μεταξύ των εργοδοτών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και καλεί τους εργαζόμενους της ΜΕΤΡΟΝ να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την ανάκληση των απολύσεων.
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες να υψώσουμε εμπόδια στο σάρωμα της ζωής μας να δημιουργήσουμε μέτωπο εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης, για να κάνουμε δικό μας τον πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει εξ ολοκλήρου, να πάψει η εκμετάλλευση και η δουλειά για τα κέρδη των αφεντικών, να φτιάξουμε τη δική μας λαϊκή εξουσία-οικονομία.

- Ζητάμε να ανακληθούν οι απολύσεις.
- Να σταματήσει η καθυστέρηση πληρωμών.
- Να εφαρμοστεί η κλαδική ΣΣΕ της Εκτυπωτικής Βιομηχανίας σε παλιούς και νέους.


 26/06/14