Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με επιμονή και υπομονή όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου, επανειλημμένως, έβαλαν το ζήτημα της συμμετοχής του κλάδου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με έγγραφες προσκλήσεις προς το Διασωματειακό των ΜΜΕ να συγκληθεί και να συζητήσει, όσο και με, επίσης, γραπτό υπόμνημα προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, χωρίς αποτέλεσμα.Φαίνεται πως για τους καρεκλοκένταυρους των κυβερνητικών - εργοδοτικών πλειοψηφιών των Ενώσεων του Κλάδου, θέματα όπως η ανεργία, η απληρωσιά, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία για τη νεολαία και όχι μόνο, η υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών σε όλα τα επίπεδα, δεν αποτελούν ζητήματα αγωνιστικής διεκδίκησης.

Για αυτούς που καλλιεργούν το «ρεαλισμό» της υποταγής, είναι αρκετό να διαχειρίζονται τη φτώχεια διαμοιράζοντας εν είδει ψηφοθηρικής φιλανθρωπίας τα ψίχουλα των αποθεματικών, όπου και για όσο υπάρχουν, τα «βάουτσερ» της πεντάμηνης ανακυκλούμενης επανακατάρτισης, να διακινούν τις θεωρίες για «συμμετοχικά αυτοδιαχειριζόμενα διαδικτυακά ΜΜΕ», που βέβαιο είναι ότι θα πνιγούν αργά ή γρήγορα στον αδυσώπητο ανταγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων. Στόχος τους ο εγκλωβισμός της συνείδησης των εργαζομένων στη στρατηγική της ΕΕ και στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Είναι αυτοί οι ΔΗΘΕΝ «ακομμάτιστοι» που ευαγγελίζονται είτε την επερχόμενη ανάπτυξη - για ποιον άραγε - που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, είτε την αλλαγή τιμονιέρη στην κυβερνητική διαχείριση.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου σε συστράτευση και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η μάχη μάς χωρά και μας αφορά όλους!
  • Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Στα διαδικτυακά μέσα να κατοχυρωθεί η δημοσιογραφική εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μέσω των νέων ΣΣΕ να κατοχυρωθεί η εφαρμογή τους για όσους εργάζονται σε τέτοια Μέσα που ανήκουν σε ομίλους ΜΜΕ.
  • Κατάργηση όλων των λεγόμενων ελαστικών σχέσεων (ΔΠΥ κ.λπ.) και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κατάργηση της απλήρωτης και «μαύρης» πρακτικής εξάσκησης. Η εξάσκηση να γίνεται με πλήρη δικαιώματα.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας με ελάχιστο ποσό τα 600 ευρώ, όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων. Μέτρα ανακούφισης της ζωής των ανέργων με δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες και μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ. Προστασία από πλειστηριασμούς εξαιτίας οφειλών σε ΔΕΚΟ, Εφορία, τράπεζες κ.λπ.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία και την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

28/10/14