Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Οι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου μετά από συζήτηση στη γενική τους συνέλευση, πήραν απόφαση να διεκδικήσουν από τη διοίκηση της εταιρίας 5% αύξηση στους μισθούς.

Στο υπόμνημα που δόθηκε στην εταιρία και υπογράφεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Κάνοντας έναν απολογισμό από το 2009 που τελευταία φορά που δόθηκε αύξηση στους εργαζόμενους, έχουν συμβεί τα εξής:Παρόλο που για πέντε χρόνια το εισόδημα μας παραμένει σταθερό, ο καθένας μας και η οικογένειά του, καλείται να πληρώσει συνεχώς αυξημένες υποχρεώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση και την τρόικα. Μέσα σε αυτό το διάστημα αυξήθηκαν δύο φορές τα τιμολόγια της ΔΕΗ, μας γίνεται επιπλέον κράτηση από το μισθό για την εισφορά αλληλεγγύης. Πληρώσαμε χαράτσια στη ΔΕΗ που αργότερα μετονομάστηκαν αλλιώς και πήγαν στην εφορία. Πρόσφατα προστέθηκε ο ΦΑΠ και ο ΕΜΦΙΑ που παραμένει ένα δυσβάσταχτο χαράτσι. Αυξήθηκαν τα έξοδα στον τομέα της υγείας πληρώνοντας εισιτήριο για να κάνουμε μία απλή εξέταση στο νοσοκομείο, μέχρι και τη νοσηλεία, ενώ αυξήθηκε η συμμετοχή μας στα φάρμακα. Όσοι έχουν μικρά παιδιά καλούνται να πληρώσουν αυξημένα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ή να αναγκαστούν να τα στείλουν σε ιδιωτικό, μιας και η δουλειά με βάρδιες δεν μας επιτρέπει να τα κρατάει ο ένας από τους δύο γονείς. Οι ανάγκες για θέρμανση και μετακίνηση από και προς τη δουλειά έχουν εκτοξευθεί με τις συνεχόμενες αυξήσεις στα καύσιμα.

Όλα τα παραπάνω, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, έχουν εξανεμίσει πάνω από το 35% του μισθού μας, με αποτέλεσμα ενώ εργαζόμαστε το ίδιο, το βιοτικό μας επίπεδο συνεχώς να χειροτερεύει.
Εκτιμάμε ότι η θετική πορεία της εταιρίας αυτά τα χρόνια στηρίχθηκε κυρίως στη δουλειά των εργαζομένων. Και παίρνοντας υπ όψη ότι το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί αισθητά, με νόμους της κυβέρνησης που έχουν μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές δύο φορές με συνολική μείωση 11.1%, είναι ανάγκη και η εταιρία με τη σειρά της να στηρίξει τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια συμβάλουν στην ανάπτυξη της.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε δίκαιο και λογικό το αίτημα μας να δοθεί αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους της τάξεως του 5%. Το ποσό που προτείνουμε ασφαλώς και δεν λύνει μονομιάς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θα είναι όμως μία μεγάλη βοήθεια και μία θετική κίνηση από πλευράς της εταιρίας.»

03/10/14