Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες-φοι,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει την συμπαράστασή και τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της Βιβλιοσυνεργατικής που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις, παλεύοντας για την καταβολή των δεδουλευμένων  και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Η βασική μέτοχος της επιχείρησης, όταν αντιλήφθηκε ότι τα κέρδη μειώνονται λόγω δυσκολιών που έφερε η κρίση, εγκατέλειψε την επιχείρηση αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους πάνω από τέσσερις μήνες. Προκαλώντας έτσι την αβεβαιότητα για την προοπτική λειτουργίας της επιχείρησης όπως και για την απασχόληση των εργαζομένων με τα δικαιώματά τους.
 Το προηγούμενο διάστημα με τη δουλειά, τον ιδρώτα των εργαζομένων, η μεγαλοεργοδότρια έβαλε στη τσέπη τα κέρδη, δίνοντας ορισμένα ψίχουλα στους εργαζομένους. Σήμερα όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες της αλλά εγκατέλειψε εγκαίρως το καράβι.
     Προκλητική και απαράδεκτη ήταν και η στάση της σημερινής διεύθυνσης της επιχείρησης σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση που έχουν οδηγήσει την επιχείρηση. Στη συνέχεια πέρασαν σε απειλές και εκβιασμούς απαιτώντας να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής σήμερα μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η ανάπτυξη της επιχείρησης το προηγούμενο διάστημα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, ωφέλησε μόνο την εργοδοσία και το μηχανισμό της. Στην περίοδο των δυσκολιών και της κρίσης τα βάρη φορτώνονται πάντα στους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την αξιοποίηση του αντεργατικού νόμου και την μείωση 10% με την αφαίρεση του επιδόματος γάμου που επέβαλε η εργοδοσία.
Εδώ αποκαλύπτεται  πλήρως πως λειτουργεί και ποιον εξυπηρετεί η καπιταλιστική επιχείρηση που έχει σκοπό το κέρδος. Την εργοδοσία και μόνον αυτή.  Συνάδελφοι, στη δύσκολη θέση που βρίσκεστε σήμερα λόγω των επιλογών της εργοδοσίας, χρειάζεται να αντέξετε και να παλέψετε για τα δικαιώματά σας. Δώρο στην εργοδοσία θα ήταν να υποκύψετε στις δυσκολίες.

Η συσπείρωση γύρω από την επιτροπή και το Σωματείο και η αγωνιστική διεκδίκηση με όλες τις μορφές, είναι μονόδρομος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και η Ομοσπονδία.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα  την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της Βιβλιοσυνεργατικής.

10-10-2014