Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

21-11-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ 11 π.μ.

Η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με την τρόικα να επιβάλλει νέα αντεργατικά μέτρα, πιστοί στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων, υποκλίνονται στην ανταγωνιστικότητα, στην ευελιξία με σκοπό την διασφάλιση και μεγιστοποίηση των κερδών του μεγάλου Κεφαλαίου.

Αυτή η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που για να κρύψουν το αντιδραστικό της περιεχόμενο, την ονομάζουν εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση,  έχει φέρει τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, επιβάλλοντας αμοιβές 586 € μεικτά,  συντάξεις χαρτζιλίκι με στόχο τα 70 χρόνια. Οι ελαστικές σχέσεις και η απλήρωτη εργασία βασιλεύουν. Η ανεργία γιγαντώνεται. Δημιουργήσαμε όμως, μας λένε, πλεόνασμα και έτσι θα σωθεί η πατρίδα. Το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της καταδυνάστευσης του λαού και θα το κατευθύνουν πάλι στην ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Και όλα αυτά  δεν τους φτάνουν. Ο ΣΕΒ αξιώνει να επιβάλλει  σιγή νεκροταφείου στους εργάτες. Στόχος  να κάνουν αδύνατη την κήρυξη της απεργίας και να δώσουν την δυνατότητα της ανταπεργίας (lockout) στους εργοδότες, να περιορίσουν το δικαίωμα των συνδικαλιστών να έρχονται σε επαφή με τους εργάτες.

 Η κυβέρνηση και η τρόικα δεν δυσκολεύονται να βρουν κοινό πεδίο δράσης σε αυτό. Απαιτούν από τους εργάτες να σκύβουν όλο και περισσότερο το κεφάλι και να αποδέχονται τη μοίρα τους.  Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα θα περιμένουν την άδεια των εργοδοτών και της κυβέρνησης για να οργανώσουν και να κάνουν αγώνες. Έχουμε μακριά πείρα. Τα μέτρα αυτά δεν είναι καινούργια. Τα έχουν ξαναεφαρμόσει σε εποχές, που οι ίδιοι που τα φέρνουν, τις αποκαλούν «σκοτεινές».

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους  ποτέ δεν παραιτήθηκαν, ούτε και τώρα θα το κάνουν, από την διεκδίκηση και υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουν έναν και μόνο νόμο: Το δίκιο του εργάτη! Οι εργάτες δεν θα μπουν στο γύψο!
Στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου θα δοθεί η πρώτη απάντηση. Κανείς δεν πάει για δουλειά! Όλοι οι χώροι εργασίας θα νεκρώσουν. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ