Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014


Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κλάδο, συμμετείχαν την Πέμπτη 27/11/14 στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία. Σταματώντας την παραγωγή σε μεγάλους χώρους και διαδηλώνοντας μαζί με τις οικογένειές τους, γύρισαν την πλάτη στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και το κλίμα αυτοπάθειας και παραίτησης. Καταδίκασαν την αντιλαϊκή πολιτική και τις ανατροπές που θέλουν να προσθέσουν κυβέρνηση και τρόικα στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων.
Για άλλη μία φορά οι ταξικές δυνάμεις αναδείχτηκαν σε πρωταγωνιστή και αυτής της μάχης. Κόντρα στις δυσκολίες, στην τρομοκρατία και την υπονόμευση, συνέβαλαν καθοριστικά στην απεργία και κατάφεραν να συσπειρώσουν μεγάλα τμήματα των απεργών, γεγονός που αποτυπώθηκε στις μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με κορυφαία αυτή
της Αθήνας. Μέχρι την τελευταία στιγμή, τα χαράματα της απεργίας, πρωτοπόροι εργάτες βρέθηκαν στις πύλες μεγάλων εργοστασίων του κλάδου.


Στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράστηκε σε σημαντικό βαθμό η δυναμική και η συσπείρωση που επιτεύχθηκε μετά την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να διοργανώσει το Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Αυτό είναι ένα από τα πιο αισιόδοξα στοιχεία της  απεργίας, που ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη της ευθύνης για το επόμενο διάστημα.


Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με τη συμμετοχή τους στην απεργία έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην ένταση της αντεργατικής πολιτικής και απόρριψης των μέτρων που γενικεύουν τη φτώχεια και παγιώνουν την εξαθλίωση. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι να μην αισθάνονται ήσυχοι. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε τόπο δουλειάς να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις. Να δώσουν με την ακόμα μεγαλύτερη οργάνωσή τους στο σωματείο, άμεση και μαχητική απάντηση στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν. Να τσακίσουμε το κλίμα της αδράνειας και της ηττοπάθειας που σπέρνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

28/11/14