Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους 

Τεχνικούς Ραδιοφώνου.

Το Σωματείο Λιθογράφων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους τεχνικούς του ραδιοφώνου και στο Σωματείο τους. Ο αγώνας κάθε σωματείου για την υπεράσπιση των ΣΣΕ είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και ως τέτοιο τον αντιμετωπίζουμε. 

Σε αυτές τις συνθήκες της γενικευμένης επίθεσης με νομικά και άλλα μέσα, οι συνάδελφοι στην ΕΤΕΡ παλεύουν για τη διαφύλαξη του ελάχιστου δικαιώματος της προσφυγής στον ΟΜΕΔ. Δικαίωμα το οποίο  είχε καταργήσει η κυβέρνηση και το επανέφερε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αξιοποίηση της απόφασης του ΣΤΕ από το σωματείο των εργαζομένων με προσφυγή στον ΟΜΕΔ , βρήκε απέναντι  την Κυβέρνηση αλλά και τους εργοδότες που είδαν να ανοίγει πόρτα για να διασφαλίσουν τις ΣΣΕ και άλλοι κλάδοι. Η επιλογή της κυβέρνησης να υπηρετήσει ανοιχτά το κεφάλαιο, δεν επιβλήθηκε από καμία τρόικα, άλλα εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική υποταγής στις προσταγές και τις ανάγκες του κεφαλαίου και της ΕΕ. 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της ραδιοφωνίας που συνδυάζουν το νομικό δρόμο με την οργάνωση της πάλης. Έχοντας βαθιά επίγνωση ότι το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα, καλούμε τους συναδέλφους να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις, με καθολική συμμετοχή στην Απεργία 27 Νοέμβρη και στη συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ  στην Ομόνοια.

10/11/14