Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φωτιά στο εργοστάσιο  Σινόπουλος Φ. ΑΒΕΕ στο Ρέντη

Την Παρασκευή 21/11/14 ξέσπασε φωτιά στο χώρο της παραγωγής του εργοστασίου Σινόπουλος Φ.ΑΒΕΕ στο Ρέντη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Απ' ότι φαίνεται η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο της παραγωγής, αναμένουμε όμως να δούμε την έκθεση της πυροσβεστικής για τις αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς.
Όπως και να έχει η διοίκηση της εταιρίας, έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί έπρεπε να έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών, ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. 

Το ζήτημα της πυρασφάλειας όπως και άλλα θέματα που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργατών, είχε απασχολήσει το Σωματείο μας, όπου από τις 13/06/14 είχαμε στείλει καταγγελία στο ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) Πειραιά και ζητούσαμε να γίνει έλεγχος στην εταιρία. Η απάντηση του ΚΕΠΕΚ Πειραιά ήταν αρνητική στο να παρευρίσκεται στον έλεγχο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ενώ δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το τι παρατηρήσεις επισημάνθηκαν. Αυτό που γνωρίζουμε είναι οτι τόσους μήνες μετά, εκκρεμούσε επανέλεγχος που ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. 
Θεωρούμε ότι οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου τμήματος στο ΚΕΠΕΚ Πειραιά έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη των πραγμάτων. 

Τέλος έχει αξία να επισημάνουμε την ύπαρξη καμερών παρακολούθησης στο χώρο της παραγωγής με πρόφαση την αφέλεια, που όμως φάνηκαν άχρηστες την κρίσιμη στιγμή. Η ζωή έδειξε πως ο μόνος λόγος που οι εργοστασιάρχες εγκαθιστούν κάμερες πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων είναι η παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και μόνο. 

22/11/14