Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

4-11-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου που έδωσαν μαζικά παρόν στο μεγαλύτερο εργατικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης  με την μεγαλειώδη ανθρωποθάλασσα, που κατέκλεισε το Σάββατο ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, με μαζική παρουσία των σωματείων της Αττικής , Λιθογράφων , Σόφτεξ, Πρακτορείων Τύπου, αλλά και σημαντική συμβολή από όλα σχεδόν τα σωματεία της επαρχίας. Από τα 21 ενεργά σωματεία του κλάδου, συμμετείχαν τα 15.  Δεν πέρασε η συκοφαντία περί κομματικού συλλαλητηρίου που στόχο είχε να περιορίσει και να εμποδίσει την εμβέλεια της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ.
1000 εργατικές και λαϊκές οργανώσεις πήραν απόφαση συμμετοχής από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από τον Έβρο έως την Κρήτη. Δόθηκε ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα, δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα. Απαιτούμε ΣΣΕ ικανοποιητικές, διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας που θα δίνεται για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία.
Βροντοφωνάξαμε ότι είναι αιτία πολέμου τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, για τις απολύσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τους τρόμαξε η συμμετοχή των εργαζομένων και τα αστικά μέσα εξαφάνισαν 100.000 χιλιάδες λαού που διαδήλωνε από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.


Αυτή είναι η αξιοπιστία των ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών και αυτή η δημοκρατία τους. Αισχροί συκοφάντες των εργατικών αγώνων, αδίστακτοι υποστηρικτές των  εκμεταλλευτών του πλούτου που παράγει  η εργατική τάξη. Ότι και αν κάνουν το μεγάλο συλλαλητήριο απέδειξε ότι μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια στην αντεργατική επίθεση.
Συνάδελφοι, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που νιώθει ο κάθε εργαζόμενος για τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, την αδικία, τη βάρβαρη εκμετάλλευση χωρίς όρια που υφίσταται σήμερα η εργατική τάξη μπορούμε να την μετατρέψουμε σε ταξικό αγώνα, ανυποχώρητο για όλα τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας αν το αποφασίσουμε, οργανωθούμε  και συμμετέχουμε στα σωματεία, αλλάζοντας τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές.  Να στρέψουμε τον αγώνα μας όχι μόνο στο μεμονωμένο εργοδότη,  στον πραγματικό αντίπαλο, το Κεφάλαιο και την πολιτική που το υπηρετεί,  στην κυβέρνηση – Ε.Ε.  και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που είναι στην ίδια λογική και προσκυνάνε τον ίδιο θεό την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.


Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας με τη δυνατότητα που μας δίνει η επιτυχία του συλλαλητηρίου,  κλιμακώνοντας με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη.