Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι της Αφοί Βλάχου ενωμένοι, κάνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους

Το πανό που κρεμάστηκε στην πύλη του Εργοστασίου
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 21/11/16 η 2ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο χώρο του εργοστασίου. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας σταμάτησαν όλες οι παραγωγικές μηχανές και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπου και συζήτησαν για τις μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Στη Συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Κατάρα όπου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Με ομόφωνη απόφαση προετοιμάζονται για Στάσεις εργασίας την Παρασκευή 25 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, την Παρασκευή 25 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της εταιρείας «Αφοί Βλάχου» και όσοι απασχολούνται στην εταιρεία από την «Trenkwallder Jobcentres Hellas», μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν και έχοντας στο πλευρό τους την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Διεκδικούν:
- Την κατάργηση των γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων.
- Ίσους μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό με βάση την τελευταία ισχύουσα ΣΣΕ, ανεξάρτητα του πότε προσελήφθησαν. Να δίνεται το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους όσοι εργάζονται στην παραγωγή.
- Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση που εργάζονταν με τους ίδιους όρους.
- Να σταματήσει η ψυχολογική βία που γίνεται από στελέχη της εταιρείας προς τους εργαζόμενους με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και κάποιες φορές τον εξαναγκασμό τους σε αποχώρηση από την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την Παρασκευή 25 Νοέμβρη να προχωρήσουν σε 4ωρες στάσεις εργασίας (2 π.μ. - 6 π.μ.10 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ  - 6 μ.μ.). Παράλληλα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

21/11/16