Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σωματειακή Επιτροπή 

υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων

"News press hold 

 Γ.Τασιόπουλος, Κ.Μπάρλας και ΣΙΑ Ε.Ε.¨

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου».

Η σωματειακή επιτροπή και οι εργάτες   από το τυπογραφείο της «News press hold» εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αλλά και δύσκολο αγώνα που έχετε ξεκινήσει. Επίσης, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τα αιτήματα σας και στεκόμαστε  δίπλα  σας, γιατί τα ίδια προβλήματα που έχετε εσείς , τα ίδια ακριβώς  αντιμετωπίζουμε και εμείς καθημερινά στο χώρο δουλειάς μας, τα ίδια συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κλάδο .  Και στο δικό μας χώρο η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κερδοφορία. Χρησιμοποιεί  ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τη dynamic assist, επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας χωρίς νυχτερινά και αργίες , υπάρχουν μισθολογικές διαφορές ανάμεσα σε εργαζόμενους που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά,  υπάρχει εντατικοποίηση με αποτέλεσμα να προκαλούνται τραυματισμοί και εργατικά ατυχήματα σε συναδέλφους μας, υπάρχει καταπάτηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων κλπ.

Η επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι στους εργάτες και στα δικαιώματα τους είναι ενιαία και  οργανωμένη. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε μαζί με το σωματείο Λιθογράφων το μέτωπό μας απέναντι στους βιομηχάνους του κλάδου μας, στους δουλεμπόρους και στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που μας θέλουν φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.

Συνάδελφοι, ο αγώνας σας είναι παράδειγμα για εμάς, δείχνει τον δρόμο για ποια στάση χρειάζεται να έχουν οι εργάτες στις σημερινές συνθήκες. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε εργοδότη  ότι : να μη τολμήσουν να τρομοκρατήσουν κανέναν εργάτη ή να τολμήσουν να ακουμπήσουν έστω και μια τρίχα συνάδελφου στην «Αφοί Βλάχου» γιατί τότε θα νοιώσουν πραγματικά τη δύναμη των εργατών. Η προσοχή μας, η προσοχή των εργατών του κλάδου μας και της βιομηχανικής περιοχής είναι στραμμένη πάνω σας. Ο αγώνας που ξεκινήσατε είναι  και δικός μας αγώνας.  Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα βγούμε  νικητές γιατί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές μας και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.   

 Η Σωματειακή επιτροπή

25/11/2016