Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ

Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ : Η συνέχεια των πόθων  του -αλήστου μνήμης- Λάσκαρη,  στις σύγχρονες συνθήκες


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει τα στελέχη του ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Γκανά, Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, και Γιώργο Αλιφέρη, Γενικό Γραμματέα της ΕΤΙΤΑ, για τις χτεσινές τους δηλώσεις, που επιχειρούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των εργαζόμενων του κλάδου και ευρύτερα.

Συγκεκριμένα ο πρώτος, δήλωσε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ ότι “οι απεργίες είναι ξεπερασμένο εργαλείο του περασμένου αιώνα” και ο δεύτερος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ότι “οι απεργίες είναι αναποτελεσματικές”.

Στόχος τους να στρώσουν το “χαλί” στην κυβέρνηση ώστε να περάσει αναίμακτα το νέο πακέτο των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων- που επιβάλλουν ο ΣΕΒ και το κουαρτέτο- που μεταξύ άλλων προβλέπει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, εκχωρεί το δικαίωμα της ανταπεργίας στους εργοδότες, ανοίγει το παράθυρο των ομαδικών απολύσεων, απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση των συμβάσεων, ολοκληρώνοντας μέχρι νεωτέρας τον εργασιακό Μεσαίωνα.

Η μέχρι τώρα πολύχρονη δράση στο κίνημα των δύο “συνδικαλιστών”- και άλλων ομοίων τους του ΣΥΡΙΖΑ- περιλαμβάνει διαβουλεύσεις με υπουργούς και παράγοντες υπουργείων, εκπροσώπους αφεντικών, παραστάσεις σε δικαστήρια, αποστολή εξωδίκων. Ενίοτε και χλιαρές ανακοινώσεις που κατά κανόνα αθωώνουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και την κυβέρνηση, δηλαδή τους πραγματικούς ενόχους για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων- και άνεργων και συνταξιούχων- στα ΜΜΕ.
Ποτέ όμως την οργάνωση και περιφρούρηση απεργιών με στόχο τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζόμενων.


Το ΠΑΜΕ Τύπου  και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Κλάδου να δώσουν την δική τους μαζική, μαχητική  απάντηση,  με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Κλάδου στις 7 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πανεργατικής απεργίας την επόμενη μέρα.

25/11/16