Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου 27/7 στις 19.30 στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ
Αθήνα, 24/7/16

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό παρών στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 19:30, στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Άννης και Ιερά Οδός).
Πριν από 37 χρόνια, στις 28 Ιούλη του 1980, η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δίνει εντολή σε έναν από τους οδηγούς της με το λεωφορείο να πέσει πάνω στους νεολαίους της ΚΝΕ που βρίσκονται στην πύλη και μοιράζουν ανακοινώσεις, δολοφονώντας τη νεαρή Σωτηρία.

Η θυσία της Σωτηρίας μας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης.

Με σύνθημα όλοι στα συνδικάτα, ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και οργάνωση της πάλης για κάλυψη των απωλειών, διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών να δώσουμε αποτελεσματικά τους αγώνες με μαζικότητα και μαχητικότητα απέναντι στο κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Να δυναμώσει την πάλη για στήριξη των ανέργων, για σταθερή δουλειά με κατάργηση των ελαστικών μορφών για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των αναγκών μας υποχρεωτικές για όλους.

Κεφάλαιο, Κυβέρνηση, τα κόμματά του, όπως και οι συλλογικοί τους εκφραστές ΕΕ, ΔΝΤ, με μέτωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, επιδιώκουν να εμποδίσουν τους αγώνες, ενάντια στα μέτρα που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με ρύθμιση που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.
Η συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και αποτελεί τη συνέχεια στους αγώνες και στην προσφορά χιλιάδων νεκρών της τάξης μας και της Σωτηρίας, που τιμάμε τη μνήμη της και τη θυσία της.