Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Μισθωτών Γραφικών Τεχνών
Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων
Αριστοτέλους 11 – 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721
e-mail: enosi.lithografon@gmail.com

Η Εργατική Τάξη δεν έχει ανάγκη από προστάτες.
Με οργάνωση και αγώνα σε κάθε γειτονιά βρίσκει το δίκιο της.

Με το θάνατο του αδικοχαμένου 10χρονου παιδιού στο Μενίδι, άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική, και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου. Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για την αυξημένη εγκληματικότητα, την οπλοκατοχή, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις κλοπές, κλπ, έδωσαν πάτημα στο ρατσιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να κατηγορήσουν τους Ρομά, τους μετανάστες, τους τοξικομανείς, ως ηθικούς αυτουργούς για όσα δεινά συμβαίνουν στους κατοίκους.

Είναι όμως τα πράγματα τόσο εύκολα όσο τα παρουσιάζουν οι αστοί και οι Χρυσαυγίτες; Αν φύγουν αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες από την περιοχή, θα βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων;

 Όχι, βέβαια. Οι αστοί και οι Χρυσαυγίτες είναι οι σαπίλα του ντουνιά. Πως γίνεται αυτοί να δώσουν λύση στα προβλήματά μας; Το έγκλημα να διώξει το έγκλημα;
Πρώτον, παρουσιάζουν την κατάσταση με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Δεν λένε να σταματήσει το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, αλλά να φύγουν οι Ρομά. Η ΧΑ, όπως και το κεφάλαιο, γνωρίζουν για τα δις ευρώ που κερδίζουν οι μαφιόζοι από το παρεμπόριο. Ούτε μπορούν ούτε θέλουν να τα βάλουν μ’ αυτούς, λένε απλά το εύκολο, να φύγουν οι Ρομά.
Δεύτερον, οι αστοί και οι Χρυσαυγίτες λένε να φύγουν οι μετανάστες. Ξέρουν ότι η μετανάστευση δημιουργείται από τη σαπίλα του καπιταλισμού. Όταν δεν έχεις δουλειά, όταν πόλεμοι γίνονται συνέχεια στην περιοχή σου, τι θα κάνει ο εργάτης, δε θα ψάξει να βρει ένα κομμάτι ψωμί? Έτσι μεταναστεύει η εργατική τάξη και οι Έλληνες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, μια και σχεδόν άλλη μια Ελλάδα, άλλα 10.000.000 Έλληνες είναι μετανάστες. Η αστική τάξη και η ΧΑ ούτε μπορούν ούτε θέλουν να τα βάλουν με την ΕΕ, τα μονοπώλια, το ΝΑΤΟ που έχουν μακελέψει τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλα μέρη, για να καρπωθούν τον πλούτο τους. Αντί να στοχεύσουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ τα βάζουν με το εύκολο, τους μετανάστες, τους κυνηγημένους, λες και θέλει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη να φύγει από την πατρίδα του για αλλού με βάρκα την ελπίδα.
 Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης, δεν είναι εχθροί μας, έχουμε συμφέρον να τους εντάξουμε στο εργατικό κίνημα, να έχουν ίδια δικαιώματα με εμάς. Η αστική τάξη δεν μας ξεχωρίζει, μας βλέπουν σαν γρανάζι που κινούν τις μηχανές τους. Χρησιμοποιούν τους μετανάστες για να χαμηλώνουν τα μεροκάματα, όπως κάνουν και με παλιούς και νέους εργαζόμενους, όπου οι νέοι δουλεύουν για 500ευρώ, όπως επίσης κάνουν με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, 4ωρο, 6ωρο κλπ, όπου κάθε εργάτης παίρνει άλλα λεφτά για να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.  

Οι φασίστες είναι εχθροί των εργατών,
είναι τα τσιράκια των αφεντικών.

Οι εργάτες πρέπει να διακατέχονται από μίσος για τους αστούς γιατί είναι αυτοί που μας κλέβουν το ψωμί, τον ιδρώτα, τα σπίτια, για να γεμίζουνε με κέρδη είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση. Πρέπει να γεμίζουν με μίσος για αυτούς που ενώ μπορούν να σταματήσουν το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, τα αφήνουν «ελεύθερα» για να πλουτίζουν κάποιοι, με συνέπεια τα παιδιά μας να είναι έρμαια των ουσιών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, μαφιών που με απειλή όπλων κλέβουν, λεηλατούν, τραμπουκίζουν.

Οι εργάτες πρέπει να διακατέχονται από μίσος για τους Χρυσαυγίτες, τα τσιράκια του συστήματος. Πρόσφατα δολοφόνησαν μετανάστη εργάτη στο Μενίδι, Έλληνα αντιφασίστα, το Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι, έχουν χτυπήσει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, και μπορούμε να γεμίσουμε σελίδα με τους τραμπουκισμούς τους. Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο έγκλημά τους. Το μεγαλύτερο έγκλημά τους είναι ότι παρουσιάζονται σαν φιλεργατικοί, σαν να είναι ίδιοι με εμάς, όταν έχουν προτείνει πάνω από 100 προτάσεις νόμου στη Βουλή για φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια στους φίλους τους εφοπλιστές. Έχουν στήσει δουλεμπορικά γραφεία, όπου στους επινοικιαζόμενους Έλληνες εργάτες προέβλεπε μεροκάματα 18 ευρώ. Έχουν πάρει πολλάκις ρόλο μπράβου σε εργατικές κινητοποιήσεις, και γενικά δεν αφήνουν ευκαιρία για να δείξουν το μίσος τους στο οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Υπάρχει όμως λύση στα προβλήματά μας?

     Βέβαια υπάρχει, είναι η οργάνωση των εργατών και η πάλη μας. Οι εργάτες δεν χρειάζονται άλλους για να επιβάλλουν το δίκιο τους, έχουν τη δύναμη να προστατευτούν με την οργάνωση τους. Η οργάνωση των εργατών έχει τεράστια δύναμη, τέτοια που δε μπορούμε να τη δούμε σήμερα που το κίνημα είναι σε υποχώρηση. Δεν θα είναι όμως πάντα έτσι, το εργατικό κίνημα θα πάρει τα πάνω του, έχουμε χρέος να το σηκώσουμε, όπως έκανε η εργατική τάξη και παλιότερα, και ειδικά οι τυπογράφοι που σε εκτεταμένο όργιο τρομοκρατίας απέργησαν και κατά τη διάρκεια της Χούντας τον Ιούλιο του ‘73.

      Η οργάνωση των εργατών στις συνοικίες και στις Λαϊκές Επιτροπές, μπορεί να περιορίσει το έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών, την ασφάλεια των σπιτιών μας. Η οργάνωση των εργατών στα συνδικάτα μπορεί να σταματήσει νόμους, να επιβάλλει άλλους, να επιβάλλει ΣΣΕ, να ανακόψει απολύσεις, να ανακόψει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

      Η οργάνωση των εργατών και η πάλη μας μπορεί να φέρει τεράστιες αλλαγές στο βιοτικό μας επίπεδο αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Η δύναμή μας είναι τέτοια που μπορεί να αλλάξει γενικότερα τους συσχετισμούς και να καρπωθούμε όλα όσα παράγουμε. Αυτό έδειξε το οργανωμένο εργατικό κίνημα στη Ρωσία το 1917, που δεν άφησε πέτρα πάνω στη πέτρα, νίκησε την αστική τάξη της χώρας, και έγιναν οι ίδιοι αφέντες του πλούτου που παρήγαγαν. 

Αυτός είναι ο δρόμος! 
                                                                                                                          12/07/17